Flexibiliteit zit in ons DNA
Krijn Henrotte & Staf Jacobs Vandebos Algemene bouwonderneming NV

Flexibiliteit zit in ons DNA

bedrijfsprofiel

Familiebedrijf Vandebos uit Alken is al 87 jaar lang lang een klinkende naam in de bouwsector. De reden van het succesverhaal? Vandebos is uiterst flexibel en doet nagenoeg alles zelf. Kwestie van over de kwaliteit te kunnen waken.

“We hebben een eigen ijzervlechterij, prefabafdeling en schrijnwerkerij”, zegt gedelegeerd bestuurder Krijn Henrotte. “Indien mogelijk nemen we zelfs de grond-, afbraak- en rioleringswerken voor eigen rekening. We investeren doelbewust erg veel in kwalitatief materieel. Onze afschrijvingen bedragen niet voor niets zo’n 700.000 euro op jaarbasis.”

Plusfirma

Naast investeringen in kwaliteitsmateriaal besteed Vandebos ook veel aandacht aan degelijk personeel. “We zijn een flexibel bouwbedrijf en dat hebben we te danken aan alle 105 medewerkers; van de arbeiders tot de projectleiders en administratief bedienden”, legt Krijn Henrotte uit. “We zetten fors in op opleidingen en willen een plusfirma zijn voor onze klanten en architecten.” 

De omzet van Vandebos is de afgelopen vijf jaar verdubbeld maar het is niet de ambitie om de grootste te zijn. “We vinden het belangrijker om altijd maar beter te worden. Noem het gerust een gezonde boerenmentaliteit.” 

Renovatiespecialist

Vandebos heeft erg mooie referenties op vlak van appartementsbouw, handelspanden, zorgcentra en andere overheidsopdrachten maar ook renovaties vormen een belangrijke pijler. “Renovaties vergen niet enkel veel vakkennis maar ook flink wat flexibiliteit”, verduidelijkt gedelegeerd bestuurder Staf Jacobs. “In de afgelopen jaren hebben we alleen al in de Hasseltse binnenstad ruim 20 handelspanden een nieuw leven gegeven. Het zijn stuk voor stuk mooie projecten maar de ingrijpende - en moeilijke - verbouwing van La Bottega is ongetwijfeld eentje om fier op te zijn. Janseniushof in Leuven is een ander paradepaardje. In opdracht van projectontwikkelaar Resiterra werken we daar aan een vernieuwend project met in totaal meer dan 600 woongelegenheden. En ook in Herent zijn we - in opdracht van LGV - bezig met een aantal schitterende realisaties.”

Award voor beste werkgever

Bouwunie Limburg overhandigde de 80-jarige Elza Vandebos begin dit jaar tijdens de Nacht van de Bouwvakker de award van Meest verdienstelijke werkgever van het jaar. “Ze staat al 60 jaar aan het roer en bekommert zich nog dagelijks om het welzijn van onze medewerkers”, vertelt Krijn Henrotte. “Uiteraard is ze heel trots op haar trofee. We behoren al heel wat opeenvolgende jaren tot de Trends Gazellen van snelst groeiende bedrijven maar dat zegt louter iets over het financiële aspect van Vandebos. Met deze titel bewijzen we dat we ook een modern bedrijf zijn waar het aangenaam werken is.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels