Groots in daden
Jaak, Jo & Inge Van Hoef Axor NV

Groots in daden

bedrijfsprofiel

Axor is een familiebedrijf met ambitie. Nadat Inge en Jo Van Hoef het industriebouwbedrijf van hun vader Jaak en zijn compagnon overnamen en hun bedrijfsgebouw in het nieuw zetten, is het tijd voor de volgende fase van hun masterplan.

En die nieuwe zet heeft alles te maken met de uitbreiding van het bedrijventerrein KMO Kanaal in Bocholt. “Toen we hoorden dat het bedrijventerrein uitgebreid zou worden met 30 hectaren wisten we dat dit onze kans was,” zegt Jo. Axor besloot 6 hectaren industriegrond op het bedrijventerrein aan te kopen. “De toekomst zal uitwijzen wat we hiermee gaan doen,” zegt Inge.

3D-ontwerp van bij de start

Axor staat bekend als betrouwbare partner die niet alleen plannen uitvoert maar ze ook naar eigen ontwerp uittekent en uitwerkt in 3D. Eén partner dus voor het volledige bouwproject, van ontwerp tot wind- en waterdicht. “Die formule vinden de klanten erg interessant,” vertelt Jo. “Zo’n 30 à 40% van onze projecten tekenen we zelf. Dat brengt het voordeel met zich mee dat we het 3D-ontwerp meteen samen met het plan en de offerte naar de klant kunnen sturen. Klanten appreciëren dat, want het geeft hen meteen een duidelijk beeld van hoe hun gebouw eruit zal zien.”

“Vroeger bestond een plan uit een paar lijntjes op papier. Als bouwfirma moest je je dan behelpen met dat plan en een presentatie om je idee zo over te brengen naar de klant,” lacht Jaak. “Vandaag kunnen we de klanten daadwerkelijk laten zien hoe hun bedrijfsgebouw eruit zal zien. Dat is veel minder abstract en ook voor ons werkt dit veel vlotter. De klant kan op die manier immers gemakkelijk aanpassingen doen en wij kunnen snel schakelen en de plannen niet alleen aanpassen naar de wens van de klant, maar ook meteen vertellen welke consequenties deze met zich meebrengen voor het bouwtechnische, de brandveiligheid, het IVB-technische en natuurlijk ook het prijskaartje,” vult Jo aan.

Staal- en houtconstructies

De 50-tal projecten die Axor jaarlijks realiseert variëren in grootte. “We werken voornamelijk met staalconstructies maar houtstructuren worden ook steeds populairder,” vertelt Inge. “Zo werken we op dit moment aan een fitnesscentrum in Balen dat volledig uit een houtstructuur is opgetrokken.”

Naast kleinere projecten zoals het fitnesscentra en hun eigen gebouwen werden ook de splinternieuwe bedrijfsgebouwen van Noliko op een oppervlakte van 15.000 m2 door Axor neergezet. Ook de bedrijfsgebouwen van Stokjes in Tessenderlo gingen van de bestaande, ouderwetse, gemetste, aparte kantoorgebouwen naar een overkoepelende zware staalconstructie waaronder alle gebouwen één geheel werden.

Geen idee is gek genoeg voor Axor en zijn 25 werknemers. Zo verhuisden ze het colosseum van het gesloten Land Van Ooit van Tongeren naar Bocholt om het weer op te bouwen als de rijhal De Damburg.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels