Beheerders van uw toekomst
Harm Laitem Bank Degroof

Beheerders van uw toekomst

bedrijfsprofiel

Niet de omvang maakt een bedrijf groot, maar wel zijn menselijk kapitaal en de bereikbaarheid van zijn medewerkers. Met die filosofie benadrukt Bank Degroof Petercam, de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder van België, de professionele en tegelijk persoonlijke kant van haar dienstverlening. “Zowel bij het vermogensbeheer voor privépersonen en institutionele bedrijven als in onze corporate finance-activiteiten vormt die ‘human touch’ een 'unique selling proposition'”, stelt Harm Laitem, directeur van het Limburgse kantoor van Bank Degroof Petercam.

Bank Degroof en Petercam zijn begin oktober gefuseerd. De groep is daardoor nu de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder en financiële adviseur van ons land. Harm Laitem leidt het fusiekantoor in Hasselt. “Beide huizen blikken terug op een mooie geschiedenis: Bank Degroof zit al in het vak sinds 1871, Petercam sinds 1919. Door onze krachten te bundelen kunnen we nu het beste van het beste bieden. De groep telt 1400 medewerkers die actief zijn in negen landen. Onze roots liggen in België, waar ook onze focus ligt. 70% van de aandelen van onze fusievennootschap is in handen van een zestal partijen, waaronder de oprichtende families.”

Ruim 50 miljard euro

Samen met zijn vier private bankers en drie assistenten legt Harm zich toe op twee kernmetiers: asset management en investment banking. “We verzorgen het vermogensbeheer voor zowel privépersonen, families als voor institutionele cliënten zoals universiteiten, ziekenhuizen. Daarbij houden we rekening met hun verwachtingen. 40% van de pensioenfondsen zijn ook cliënt bij ons. In totaal beheren we ruim 50 miljard euro. Als partner kunnen we juridisch en fiscaal advies verlenen en ook advies rond successieplanning met de bedoeling het vermogen te beschermen, op te bouwen en te gepasten tijde over te dragen.”

De corporate finance-activiteiten vormen een tweede poot van Degroof Petercam. “We verlenen adviserende en financiële diensten aan bedrijven en hun aandeelhouders. Zo treden we op als partner bij waardebepalingen, stock optieplannen, beursintroducties, de uitgifte van obligaties en tenslotte bij fusies en overnames. Ons onafhankelijk advies, netwerk van private en institutionele beleggers in binnen-en buitenland én onze uitgebreide ervaring met zowel private als beursgenoteerde ondernemingen zijn daarbij uitgesproken troeven.”

Iedereen die vooruit wil

Harm en zijn team bewijzen op meerdere vlakken hoe uniek de nieuwe groep is. “Niet alleen dankzij onze combinatie van diensten die we aanbieden op het vlak van private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking en asset services, maar ook dankzij onze juiste mix van mens en technologie én onze locale en internationale aanwezigheid. En bovenal staan we achter iedereen die vooruit wil, gaande van beleggers en ondernemers –starters én gevestigde waarden- tot organisaties en bedrijven. Al die elementen maken van ons een uiterst geschikte gesprekspartner –menselijk, duidelijk en toegankelijk- en de beste onafhankelijke beheerder van uw toekomst”, besluit Harm.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels