Het verschil zit in de mensen
Frank Bekkers CityLife Belgium

Het verschil zit in de mensen

Polemieck

Vaak wordt gezegd dat het verschil tussen een succesvol bedrijf en een niet succesvol bedrijf te wijten is aan de mensen. En iedereen is het hier meestal volmondig mee eens. Maar toch handelen heel weinig bedrijven naar deze stelling.

Wat als blijkt dat twee heel goede developers meer werk kunnen verrichten dan 10 gemiddelde developers? Wat als een goede consultant jou 10 keer meer kan besparen dan een gemiddelde consultant? Wat als blijkt dat een goede CEO tot 15 maal meer groei kan veroorzaken dan een gemiddelde CEO?

Lijken deze cijfers overdreven, dit zijn ze niet. Spreek met specialisten in verschillende sectoren en je zal merken dat het verschil tussen een heel goede en een gemiddelde werknemer (of ondernemer), een verschil van meerdere factoren groter is.

En toch betalen we een heel goede werknemer zelden het dubbele van een gemiddelde werknemer, vinden we het ongehoord dat een heel goede CEO tot 20 maal meer kan verdienen dan een gemiddelde CEO. Toch doen we teambuildings om minder goede werknemers alsnog te motiveren. En toch proberen we personen die niet echt mee kunnen via allerlei opleidingen alsnog in het bedrijf te houden.

Amerikaanse bedrijven hebben deze les reeds lang in de praktijk omgezet. Microsoft, Google, Facebook, maar ook grote advocatenbedrijven proberen continu de beste talenten naar hun bedrijf te halen en vergoeden hun goede werknemers rijkelijk met geld en aandelen.

Hier ligt een opportuniteit voor ons in Europa en nog meer specifiek in Belgiƫ. Het feit dat we minder doordrongen zijn van het feit dat een heel goede medewerker factoren meer geld naar het bedrijf brengt dan een gemiddelde werknemer, biedt een waanzinnige opportuniteit.

We weten dat geld niet de belangrijkste drijfveer is om goede mensen aan te kunnen trekken, maar het blijft wel een heel belangrijk aspect. Ook de arbeidsomstandigheden en de mogelijkheid tot zelfontplooiing zijn heel belangrijk en dien je als werkgever in de gaten te houden. Het is trouwens bewezen dat intelligente mensen vaak andere intelligente mensen aantrekken. Reden genoeg om eens een frisse wind door uw HR-beleid te laten waaien.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels