Elke dag een propere lei
Erik Kun, Niels Schurgers Kathagen, Tiger Coatings

Elke dag een propere lei

Testimonial

Schoonmaken is voor elk bedrijf een must, maar niet meteen de favoriete bezigheid. Toch zegt een schoon bedrijf alles over je imago. Kathagen uit Bree heeft er zijn kernactiviteit van gemaakt om onder meer het beste schoonmaakmateriaal te leveren. De Eureka Eco schrobmachines laten het karwei niet enkel goed maar ook vlot verlopen.

Hoewel poederlak niet meteen het properste product is om mee te werken, is de bedrijfshal van Tiger Coatings in Kinrooi brandschoon. “Wij dragen een propere werkomgeving heel hoog in het vaandel”, vertelt Erik Kun, de zaakvoerder van Tiger Coatings. “Niemand werkt graag op een vuile vloer, dus ik geef mijn werknemers altijd mee: ‘Wil je morgenvroeg proper aan het werk? Maak dan ’s avonds voor je naar huis gaat de vloer schoon’.”

Ecofilter

Bij Tiger Coatings leverde Kathagen na een persluchtinstallatie, een hogedrukreiniger en stofzuiger ook een Eureka E61 Eco schrobmachine.Het is toestel is speciaal gebouwd voor gebruik in bedrijfsruimtes. De 40 liter water gaat samen met het reinigingsproduct in de machine. Een ecofilter filtert tijdens het reinigen het grootste deel van het water. De onderste laag water wordt niet gerecycleerd omdat de stof-, hout- en metalen bestanddeeltjes naar de bodem zakken. Doordat het water tot driemaal toe hergebruikt wordt bespaart de gebruiker niet alleen tijd, maar ook water en reinigingsmiddel.

“Het handige aan die machine is inderdaad dat hij dankzij die ecofilter het gerecupereerde water opnieuw omzet in herbruikbaar water zodat je de waterhoeveelheid tot drie keer toe kan hergebruiken”, zegt Erik Kun. “Dat bespaart ons enorm veel tijd die we anders zouden moeten steken in het regelmatig laten leeglopen en weer bijvullen van de machine. Het scheelt toch snel 5 à 10 minuten die we ergens anders aan kunnen besteden.”

“Deze machine is een ‘achterloper’ zoals wij dat noemen”, vertelt accountmanager van Kathagen Niels Schurgers. “We hebben ook kleinere en grotere formaten waar bijvoorbeeld meer of minder water in kan, die een breder of smaller schrobbereik hebben of waar je bijvoorbeeld ook op kan zitten. We kunnen alle mogelijke modellen leveren.”

Duurzaam

De Eureka E61 Eco schrobmachine is sinds twee jaar in gebruik bij Tiger Coatings en wordt bediend door werknemer Martin Prils. “We raden bij de verkoop en demonstratie van de machine altijd aan om deze door slechts één of twee werknemers te laten bedienen. Als de machine door iedereen gebruikt wordt, merken we dat de verantwoordelijkheid wegvalt en er minder zorg wordt gedragen voor de machines. Als de machine door slechts één persoon gehanteerd wordt, wordt ze veel beter onderhouden en verzorgd, en gaat ze ook veel langer mee. Als je er goed zorg voor draagt kan zo’n machine met gemak 6 à 10 jaar goed functioneren.”

Service en opleiding

“Service is voor ons het allerbelangrijkste”, vertelt Niels Schurgers. “We hebben heel veel persoonlijk contact met de klanten. Zo doen we altijd eerst een volledige analyse van de noden die zich stellen in het bedrijf. Op die manier kunnen we dan de verschillende pistes bekijken en de beste oplossing aanbieden. We kunnen natuurlijk heel veel over onze schrobmachines vertellen, maar we geven ook steeds een demonstratie bij de klant. Pas als je de werking van de Eureka ziet, kan je immers ook inschatten hoe de machine werkt en wat het resultaat is. Bij levering geven we ook telkens een training aan de gebruikers zodat ze het toestel niet alleen vlot kunnen bedienen maar ook het dagelijks onderhoud zelf kunnen uitvoeren.”

En die service wordt geapprecieerd. “Wij werken al sinds 2003 met Kathagen samen”, zegt Eric. “Dat heeft alles met service te maken. Als er een storing is, moet ik maar een telefoontje plegen en er staat meteen een technieker van Kathagen voor de deur. Als het toestel niet meteen hersteld kan worden krijgen we een vervangtoestel in de plaats. Die service vind je ergens anders niet. De prijzen zijn op dat moment bijzaak voor mij. Voor kwaliteit en service na verkoop betaal ik graag een eerlijke prijs.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels