Stercke vrouwen
Ingrid Nelissen Ingrid Nelissen interieurarchitectuur

Stercke vrouwen

Ingrid Nelissen

Ingrid Nelissen heeft nooit voor een baas gewerkt. Zodra ze haar diploma als interieur­architecte op zak had, stampte ze haar eigen kantoor uit de grond. Vandaag – 26 jaar later - leidt ze een team van 10 medewerkers.

Zodra je haar ontmoet, merk je dat Ingrid niet enkel ontzettend gepassioneerd is door haar werk maar dat ze ook heel gedreven is. “Je kunt je levensloop niet zelf bepalen, maar ik ben er wel van overtuigd dat je het een beetje kunt sturen. Ik probeer elke dag iets nieuws te ontdekken of iets bij te leren. Dat houdt de job boeiend en geeft je een andere ‘mindset’.”

Trots?

“Dat klinkt zo blasé. Toch ontken ik het niet. Ik ben trots op wat ik tot nu toe – samen met alle medewerkers - verwezenlijkt heb. Net omdat ik zo fier ben op mijn team, heb ik onlangs besloten om de naam van het kantoor te wijzigen. In plaats van Ingrid Nelissen Interieurarchitectuur is het nu IN-LIJN. Mijn initialen – IN - zitten er nog altijd in en het klinkt goed. Met LIJN willen we aangeven dat we een sterk, hecht team zijn dat op één lijn staat. Klaar voor de toekomst. En daarnaast ben ik ook trots op Huis Kellens in Hasselt, de familiezaak die ik 2 jaar geleden overgenomen heb en waar nu veel energie (en liefde) naar toegaat.”

Visie en aanpak?

“Je weet nooit wat er op je af zal komen. Uitdagingen zorgen dat er geen sleur komt, dat je niet vervlakt. Dat is zo boeiend aan het ondernemerschap. Onze flexibiliteit siert ons wel denk ik. Hier heerst geen 9-to-5 mentaliteit. Nagenoeg elke avond ontvangen we klanten. Zelfs in het weekend, als het niet anders kan. We begeleiden hen van A tot Z, ook in de uitvoeringsfase.”

Maken vrouwen het verschil?

“Vrouwen kunnen wellicht beter luisteren en hebben een groter empatisch vermogen. En misschien houden we wel meer rekening met de praktische dingen zoals duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Ik heb echter nooit het gevoel dat ik ‘mijn mannetje moet staan’. Zowel op kantoor als op de werf draag ik hakkenschoenen (lacht). Wederzijds respect is belangrijker dan je geslacht.”

Combinatie?

“De lijn tussen werk en privé is altijd erg dun geweest. De eerste tien jaren van mijn carrière was er nagenoeg geen grens. Zelfs als ik midden in de nacht thuiskwam van een feestje ging ik nog even checken of er een fax was binnengekomen. Mijn kantoor en woning hebben ook altijd onder één dak gelegen. Daar komt weldra wel verandering in, want ik heb een nieuw pand gekocht, wat verderop in de straat. Dat gaat voor iets meer rust zorgen. Over de combinatie carrière en gezin kan ik me niet helemaal uitspreken. Ik heb zelf geen kinderen en heb dus nooit rekening moeten houden met de openingsuren van een crèche, school of sportclub. Mijn man heeft wel 2 kinderen en 6 kleinkinderen en daar heb ik een erg hechte band mee. Ik geniet heel erg van onze ‘quality time’ en de reizen die we samen maken.”

The best is yet to come

Tips?

“Durf alles vragen. Er is online heel veel informatie te vinden maar startende ondernemers zoeken beter een mentor bij wie ze terecht kunnen voor persoonlijk advies. Ik merk dat de gedrevenheid van sommige starters voor een mooie, inspirerende wisselwerking zorgt.”

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels