Beleving die je proeft
Filip Dings, Massimo Pignatelli, Inez Schevenels, Peppe Giacomazza Peppe’s

Beleving die je proeft

Testimonial

Sinds eind vorig jaar kun je in Genk het beste van Sicilië proeven en meenemen. De Italiaanse topkok Peppe Giacomazza en zijn echtgenote Inez Schevenels openden er Peppe’s. Voor het interieur van deze ‘foodstore/bistro’ deed het koppel een beroep op Schevenels Project Interieurs uit Heusden-Zolder. Architect van dienst was Massimo Pignanelli van het Hasseltse UAU collectiv.

Het idee om een zaak te openen waar je terecht kunt voor een lekker ontbijt, een heerlijke lunch, een perfecte cappuccino of sprankelende prosecco bestond al jaren. “Toen er op de Bochtlaan in Genk – op een beugschoot van La Botte – een pand vrijkwam, hebben we niet getwijfeld”, zegt Inez Schevenels, echtgenote van en stercke vrouw achter Peppe Giacomazza. “Het doel was een totaalconcept waar je de authentieke smaken van Sicilië kunt proeven én meenemen. Het zou een ‘foodstore’ worden met typische verse producten én droge voeding maar tegelijkertijd wilden we ook een toegankelijke bistro en ‘takeaway’. Omdat we in het verleden al met architect en interieurspecialist Massimo Pignanelli hadden samengewerkt voor La Botte, klopten we opnieuw bij hem aan.”

Huiselijke sfeer

Inez heeft de voorbije jaren dagelijks op de voorgrond van La Botte gestaan maar had zin in een nieuwe uitdaging. “Nee, ik was La Botte niet beu, ik deed het nog altijd ontzettend graag. Maar ik heb altijd gedroomd van een extra zaak waar ik mijn ziel helemaal in kon leggen. Iets simpel, met kleine tafeltjes, een huiselijke sfeer… een plek waar je de hele dag kunt zitten. Massimo heeft een ‘moodboard’ gemaakt met allerlei foto’s en sferen uit diverse wereldsteden en niet veel later volgde een 3D-plan. Daarna is Eric Schevenels mee aan tafel komen zitten. Het klikte onmiddellijk en dat vonden we erg belangrijk bij zo’n langdurige samenwerking. Uiteraard hebben we ook bij andere interieur­bouwers offertes aangevraagd, maar de beslissing was snel genomen. Schevenels Project Interieurs is nu eenmaal een gevestigde waarde qua doordachte en sfeervolle horecaprojecten.”

Veilig gevoel

Schevenels Project Interieurs staat gekend voor haar unieke behoeften­analyse. “Bij elk project streven we naar maximale interieurintelligentie door drie elementen op elkaar af te stemmen: function, finance en feeling”, verduidelijkt Filip Dings, zaakvoerder van Schevenels Project Interieurs. “Dat werpt zo zijn vruchten af. We hebben samen al verschillende mooie projecten verwezenlijkt”, zegt architect Massimo Pignanelli.

“Wat ik voornamelijk onthoud aan deze samenwerking is het veilige, betrouwbare gevoel”, zegt Inez. “Peppe en ik zijn zelfs tijdens de werken op vakantie kunnen gaan. We wisten dat alles in goede handen was. Op één of andere manier bracht project­verantwoordelijke Eric Schevenels een bepaalde rust. Alles was tot in de puntjes voorbereid en verliep daardoor perfect. Timing en budget werden constant nauw in de gaten gehouden. Dat schept vertrouwen. We wisten op voorhand waar we aan toe waren. In tegenstelling tot heel wat andere nieuwe zaken hebben wij de dag voor de opening niet tot een gat in de nacht moeten zwoegen om alles klaar te krijgen. Als we nog een keer een interieurbouwer nodig hebben, zullen we niet meer twijfelen. Dan gaan we sowieso opnieuw met elkaar in zee.”

Hoge verwachtingen

Peppe Giacomazzo heeft een reputatie hoog te houden, zeker in thuishaven Genk. “Net omdat hij hier zo populair is, lag de lat erg hoog. Gelukkig zijn de reacties van de klanten erg lovend. Het valt zelfs op dat auto’s vertragen om een glimp van de zaak op te vangen”, zegt Inez. “Het concept is bovendien niet gemaakt om enkel hier deze droom te verwezenlijken. Noem Genk gerust een testcase. Ook in Leuven, Gent of Antwerpen is er ongetwijfeld plaats voor een vestiging van Peppe’s. Concrete plannen zijn er nog niet. Ik moet niet enkel een geschikt pand maar ook de juiste mensen vinden vooraleer we kunnen uitbreiden.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels