Expert in klimaattechniek
Renaat Penders Bovema International NV

Expert in klimaattechniek

bedrijfsprofiel

Bovema International heeft ruim 20 jaar ervaring op het vlak van industriële klimmaattechnieken. Het grootste voordeel om met dit bedrijf in zee te gaan? Bovema International engineert alles zelf. De installatie van uw airco, warmtepomp, ventilatiesysteem of zonne-energie is daardoor perfect afgestemd op de specifieke noden van uw bedrijf. 

Van een krantenwinkel tot een logistiek pand van 100.000 m2. Bovema International loodst u van het begin tot het einde door het meest ingewikkelde klimaatproject in uw onderneming. “De bagage aan expertise en knowhow die we de afgelopen 21 jaar hebben opgebouwd is onze grootste troef”, zegt gedelegeerd bestuurder Renaat Penders. “We doen sinds dag één de engineering zelf. We voeren de nodige professionele metingen uit en plaatsen diverse loggers om elk klimaatprobleem op te sporen en te analyseren. Vervolgens werken we een efficiënte en duurzame oplossing uit.”  

Oplossingsgericht

Condensatiebestrijding in de winter, een warmteprobleem in de zomer, een te hoge vochtigheidsgraad, … Bovema International brengt het in kaart en biedt een oplossing op maat. “Ons cliënteel is erg divers. Farm Frites, Duvel Moortgat, H.Essers en Porsche zijn slechts enkele referenties. Voor Puratos in Lummen hebben we onlangs nog een mooi project verwezenlijkt op het vlak van warmterecuperatie. Zo’n 70 tot 80% van de warmte die vrijkomt in de productielijn, wordt er nu gerecupereerd. Het grootste pluspunt is dat 30% van de investering gesubsidieerd is,” legt Penders uit. “Het merendeel van onze klanten zit in Vlaanderen maar we hebben ook al opdrachten uitgevoerd voor een Belgische vestiging van een bedrijf in Wit-Rusland. Onze partners zijn al jaren dezelfde. MARK, LG, Daikin, Viessmann en Sunpower, bijvoorbeeld. Partnerships op lange termijn bieden immers ook voordelen voor onze klanten.”

Investeren en innoveren

Stilstaan is geen optie. Bovema International wil vooruit en blijft daarom investeren en innoveren. “Aangezien zo’n 50 tot 60% van onze klanten productiebedrijven zijn die jaarlijks zo’n 8.000 uren draaien, is het een prioriteit om te werken met zo energiezuinig mogelijke installaties. Op die manier is het rendement erg groot en de terugverdientijd klein. Omdat we onze installaties zelf ontwerpen, kunnen we de beste oplossingen bieden. Perfect afgestemd op de specifieke noden van uw bedrijf”, legt Renaat Penders uit. “Momenteel werken onze ingenieurs ook sterk aan producten om de luchthygiëne te verbeteren. Met behulp van UV-licht kunnen we de bacteriën in de lucht doden en voor een gezonde omgeving zorgen. Die markt ligt grotendeels nog open. Dat schept toekomstperspectieven.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels