Passies verzekeren: een kunst?

Passies verzekeren: een kunst?

Vraag & Antwoord

Voor exclusieve aangelegenheden en luxeproducten is het aangewezen om deze niet zomaar via een klassieke polis te verzekeren. U heeft er alle baat bij om met een gespecialiseerde makelaar in zee te gaan die met de juiste verzekeringsmaatschappijen samenwerkt voor kunst en juwelen, exclusieve wagens, naar regeling successierechten toe, … Kies voor een verzekeringsspecialist die daarvoor de juiste producten aanbiedt en heel wat ervaring heeft op dat vlak.

In geval van schade ligt bij een klassieke verzekering de bewijslast bij u als klant. Daarom neemt u voor alles wat u nauw aan het hart ligt beter een ‘alle risicodekking’ waarmee alles wordt gedekt behalve de uitsluitingen. De verzekeringsmaatschappij moet dan bewijzen dat er geen dekking is.

Er bestaat een alle risicodekking voor heel wat specifieke thema’s

  • De kunstverzekering dekt uw kunst niet alleen thuis, maar ook onderweg als u uw schilderij meeneemt naar uw huis aan zee, of op het moment dat u het ergens ophangt. Met een correcte schatting van de waarde hoeft u geen vrijstelling te betalen. 
  • Ook juwelen kan u onderbrengen in een verzekering ‘alle risico’s’, waarbij zelfs een wereldwijde dekking mogelijk is. Een lijst met de juiste omschrijving van de juwelen/uurwerken en de vermelding van de waarde waarborgt u bij verlies of diefstal zonder discussie de uit­betaling van het afgesproken bedrag. Hier wordt zelfs geen vrijstelling afgetrokken.
  • Voor exclusieve wagens, youngtimers en oldtimers bestaan er formules op maat. Doet u met een bepaalde wagen bijvoorbeeld maar een beperkt aantal kilometer per jaar, dan kunnen wij daar een aparte verzekering voor uitwerken. Voor een ‘classic car’ of oldtimer kan u ook een omnium afsluiten wat zeker niet bij elke maatschappij evident is. Hetzelfde geldt voor motoren en hun accessoires. 
  • De ‘Sudden Death’-polis wordt dan weer gebruikt voor successie-­overdracht naar uw erfgenamen toe. Met deze verzekering kunnen uw successierechten ingedekt worden tegen een plots overlijden.

Marc_Vanstraelen Marc Vanstraelen van Actief Insurances pleit ervoor om voor exclusieve aangelegenheden en luxeproducten samen te werken met een makelaar die ervaring heeft op dat vlak.

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels