Gertie Bijnens
Gertie Bijnens YP Eurofix

Gertie Bijnens

Stercke vrouwen

had zo’n 20 jaar een leidinggevende functie in de sociale sector. Enkele jaren geleden ruilde ze de kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in Ter Heide in, om de schrijnwerkersdroom van haar man mee te helpen verwezenlijken. Vandaag staan Gertie Bijnens en Patrick Roex aan het roer van het succesvolle interieurbedrijf YP Eurofix in As. Ze hebben een 20-tal medewerkers in dienst.

De goedlachse Gertie is niet veel veranderd. Ze pampert haar klanten met veel plezier. Wat haar echt typeert? Gertie blijft altijd met twee voetjes op de grond. “Daar staan heel wat mensen van te kijken. YP Eurofix is stapsgewijs flink gegroeid maar ik ben altijd dezelfde gebleven. Ik rijd nog altijd rond met een camionette. Dat is veel praktischer dan een chique sportwagen. Bovendien heb ik simpelweg geen tijd om elke week te gaan shoppen. Een glas wijn op een terras, dáár geniet ik met volle teugen van.”

Trots?

“Supertrots. We hebben altijd al een sterke relatie gehad, maar YP Eurofix heeft ons als koppel nog dichter bij elkaar gebracht. We hebben ook erg veel waardering voor elkaar. Patrick en ik zijn een tandem. Wij maken elkaar beter.”

Maken vrouwen het verschil?

“Ik denk dat vrouwen voornamelijk een stuk gevoelsmatiger zijn. Een sterker empatisch vermogen hebben ook. De vrouwen zijn hier in de minderheid - er zijn enkel nog twee vrouwelijke interieurarchitecten - maar ik sta mijn mannetje wel. Ik heb me door de jaren heen ook bijgeschoold op technisch vlak. Er zijn maar weinig vragen waar ik geen antwoord op ken. Ik ben nu eenmaal gepassioneerd door het vak. In vergelijking met een man denk ik dat ik iets minder in details treed op technisch vlak, maar ik wijd wel graag uit over het gebruiksgemak en de onderhoudsvriendelijkheid.”

Blijven gaan voor elk project.

Visie?

“Elke klant is belangrijk. We maken met plezier ook het kleinste kastje. Iemand met een beperkt budget stellen, geeft erg veel voldoening. Ik probeer elke klant over dezelfde kam te scheren. Het maakt niet uit of je hier binnenkomt met een versleten jogging of een veel te dure wagen. De kleintjes brengen de groten mee.”

Combinatie?

“We hebben geen kinderen. Dat maakt het op sommige vlakken al een stuk eenvoudiger. YP Eurofix is ons kind. Toch heb ik moeten leren om los te laten. En dat lukt de laatste jaren behoorlijk goed. Vroeger woonden we aan de schrijnwerkerij en waren we non-stop bezig. Vandaag wonen en werken we niet meer op hetzelfde adres. Dat is gemakkelijker. Ik heb thuis bijvoorbeeld geen computer meer. Ik mis het ook niet. Elke ochtend om 6u15 sta ik paraat. Met volle goesting. De drive is zo groot dat ik dit niet als werk beschouw. Ik ben hier simpelweg graag.”

Tips voor starters?

“Blijf leergierig. Schaaf jezelf constant bij. Ik ben typ­lessen gaan volgen in een lagere school, tussen 8- en 9-jarigen! De combinatie gezinsleven en ondernemen is niet eenvoudig. Het is daarom vooral belangrijk om je met de juiste mensen te omringen. Durf hulp inschakelen. Daarnaast vind ik het altijd een must om iets te hebben om naar uit te kijken. Een weekendje naar zee, bijvoorbeeld.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels