De vuurproef
Koen Van Weert & Tom Vermeulen

De vuurproef

Testimonial - Van Breda Fryns & Roam Technology

Vanbreda Fryns uit Hasselt is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar met een focus op de industrie. Eén van hun klanten, Roam Technology in Genk, werd vorig jaar getroffen door een hevige brand die de complete industrieafdeling in de as legde. De expertise van Vanbreda Fryns in het dossier betekende meer dan een steun in de rug van Roam Technology.

“We produceren en commercialiseren een nieuwe generatie gestabiliseerde waterstofperoxide. Onze desinfectie­producten vinden hun weg naar verschillende sectoren,“ schetst Tom Vermeulen, general director bij Roam Technology. “Circa 2,5 jaar geleden hebben wij onze verzekeringsportefeuille herbekeken en volledig doorgelicht. We zochten een nieuwe verzekeringsmakelaar en gingen in zee met Vanbreda Fryns. Het wederzijdse vertrouwen en hun knowhow vormden de basis voor de samenwerking. Een samenwerking die zijn vruchten heeft afgeworpen.”

Geruststellende polis

“In de nacht van 4 op 5 juli 2015 is een deel van het bedrijventerrein in Houthalen waar wij gevestigd waren, volledig afgebrand ten gevolge van een blikseminslag. In de meest drukke periode van het jaar hadden wij plots geen productie meer,” kijkt Tom Vermeulen terug.

“Vanaf het ogenblik dat ik over de brand hoorde, ben ik ter plaatse gekomen,” vult Koen Van Weert aan. “Met onze polisvoorwaarden konden wij onze klant meteen gerust stellen, mede dankzij een uitgebreid aantal clausules die het verschil maakten. Nadat de brandweer zijn werk had gedaan, werd een expert van de verzekeringsmaatschappij en een tegenexpert voor de klant aangesteld. Een volgende fase was de begroting van de materiële schade, die werd afgerond binnen de 6 maanden na de brand. Tussentijds werden al de eerste voorschotten uitbetaald. De bedrijfsschade van de polis zorgde voor de continuïteit van het bedrijf”.

Eerlijke en open communicatie

“De directe aanpak van Vanbreda Fryns betekende voor ons een enorme ondersteuning en geruststelling. We waren zeer te spreken over de vlotte bereikbaarheid. Daarnaast waarderen wij de creatieve aanpak in een zeer technische materie. De technische knowhow van Vanbreda Fryns in het hele dossier zorgde ervoor dat we de productie afdeling konden heropstarten op een nieuwe locatie,” zegt Tom Vermeulen.

Topprioriteit

“Roam Technology ondervond hoe belangrijk het is dat een brandverzekering op punt staat. Wij schrijven hun polis op maat. In 90% van de gevallen zien we in prospectie dat we significante verbeteringen kunnen aanbrengen. Maandelijks komen we met ons ‘property team’ samen om polissen en schades te bespreken. Onze opgebouwde kennis in een groot aantal zware schades komt de klant financieel ten goede. We laten ze rechtstreeks zien dat een brandverzekering topprioriteit moet zijn voor het bedrijf,” aldus Koen Van Weert.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels