Klanten worden ambassadeurs
Marc Timmermans & Peter Hoewaer

Klanten worden ambassadeurs

Testimonial - Van Vlierden

Groenbedrijf Van Vlierden uit Neerpelt is een toonaangevende speler in de tuinarchitectuur. Particulieren en bedrijven behoren tot de doelgroep en dat zorgt voor een schaalvoordeel en kruisbestuiving waardoor ieder project uitgroeit tot een succesverhaal.

Marc Timmermans en Peter Hoewaer, respectievelijk gedelegeerd bestuurder en sales manager van Groenbedrijf Van Vlierden, nodigen ons uit voor een bezoek en rondleiding bij een particuliere klant in Limburg. “Dit project toont perfect aan hoe wij werken. In een periode van 7 maanden werd het riante woonhuis gebouwd, tegelijkertijd legden we een nieuwe tuin aan. De bewoners wensten een tuin waar beleving en integratie met de woning centraal stond, met voorts de nodige aandacht voor privacy en het gebruik van domotica.” 

Persoonijke benadering

Een uiterst persoonlijke benadering, actief meedenken en grondig overleg met de klant zijn kernwoorden in de aanpak van Groenbedrijf Van Vlierden. “Een project moet groeien en het is daarom belangrijk dat iedereen op dezelfde golflengte zit," zegt Peter Hoewaer. "In een eerste fase tasten we het verwachtings­patroon af: wat zijn de behoeften, hoe wordt een tuin gebruikt, welk budget heeft de klant voor ogen, enz. Op basis hiervan maken we een eerste ontwerp. Na bijsturing, verfijning en concretisering komen we geleidelijk tot een definitief ontwerp met prijsraming. We laten niets aan het toeval over en houden rekening met de lokale situatie. Bodemstalen leerden ons dat wij hier te maken hadden met een zandgrond in combinatie met een hoge grondwaterstand. Die parameters waren van belang bij de keuze van bloemen en planten.”

Belevingstuin

Ook al gaat het nog om een recente realisatie, de bewoners zijn verrukt over hun karaktervolle tuin met diverse sferen, die nu reeds tot leven komt. Wat meteen opvalt: de strakke vormgeving van het woonhuis weerspiegelt zich eveneens in het tuinontwerp, dankzij een nauwe samenwerking met de architect en de binnenhuisarchitect. De verharde tegels in de tuin vormen een verlengstuk van het woonhuis en lopen door tot aan het zwembad en het poolhouse. Zelfs de nulpas van de woning wordt doorgetrokken naar het terras toe. Ook een jacuzzi maakt deel uit van het wellnessgebeuren. De tuin is een groene oase vol rust en beleving. Het grootste deel van de tuin werd ingelegd met grasmatten waar de bewoners geen omkijken naar hebben: een gps-gestuurde, geruisloze maairobot zorgt ervoor dat het gras er elke dag piekfijn uitziet. Twee rijen fruitbomen - appels, peren, kersen – bieden een verticaal perspectief. 

Een zone met hortensia’s zorgt voor volume. De bewoners hebben groene vingers en kunnen zich uitleven in hun experimentele moestuin met groenten en tuinkruiden. Wat verder­­op scharrelen kippen rond. Om de privacy te bewaren werd rondom een haag opgetrokken die de tuin ‘body’ zal geven. Partners installeerden ook nog omheiningen. Zowel op het poolhouse als op het dakterras werden voorbegroeide sedummatten als groendak aangebracht. Dus ook op de bovenverdieping genieten de bewoners van groen zonder onderhoud. De tuin was ook een inspiratiebron voor een kunstenaar om er enkele artistieke creaties te realiseren. Doorheen de tuin klinkt er ontspannende muziek uit outdoor boxen, dit is elke dag vakantie en puur genot van een prachtige tuin.

Onderhoudsvriendelijk 

“Eén van de wensen van de bewoners was om een onderhoudsarme tuin te ontwerpen. Tijdens de eerste jaren is er in een tuin vanzelfsprekend meer werk, maar op termijn is het onderhoud beperkt. Een tuin is er vooral om maximaal te genieten. Daarbij maken we dankbaar gebruik van zoveel mogelijk domoticatoepassingen die al voorhanden zijn in een woonomgeving. In dit project betreft het onder meer automatisatie van de verlichting, toegangscontrole, automatische beregening, camera’s, muziek, enz.”

50 jaar ervaring

“Ons team van 55 ervaren medewerkers is gespecialiseerd in drie domeinen: tuinaanleg, daktuinen en gevelbegroeiing en dat zowel in aanleg als in onderhoud. We zijn van vele markten thuis waarbij de kennis van groen de kern vormt. Dit was een zeer mooi project waarin we onze knowhow en onze meer dan 50 jaar ervaring volledig konden ontplooien. Hoewel een tuin slechts een fractie uitmaakt van de totale kosten van een woonproject zorgt een groene omgeving wel voor de kers op de taart, het ganse jaar door. Wanneer we onze klanten gelukkig kunnen maken, is onze opdracht geslaagd,” besluit Marc Timmermans.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels