Even weg van de ziekenhuissfeer
Valerie Cesar & Willem Steelant

Even weg van de ziekenhuissfeer

Testimonial Architime - Schevenels Project Interieurs

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt doet er alles aan om zo kindvriendelijk mogelijk te zijn. Op de kinderafdeling vind je bijvoorbeeld een uitleendienst voor speelgoed en boeken, een terras met buitenspeelzone en een zithoek met spelconsole. De cliniclowns toveren er op tijd en stond een lach op de gezichten van de patiëntjes. Dankzij het initiatief ‘Operatie Animatie’ van ondernemersvereniging JCI Hasselt werden er onlangs ook twee ouderkamers ingericht. Het Hasseltse architectenbureau Architime zorgde voor het ontwerp, Schevenels Project Interieurs nam de uitvoering voor haar rekening.

Architime is gespecialiseerd in het (her)inrichten van medische praktijken voor onder andere kine­si­therapie, algemene geneeskunde en tandheelkunde in heel België. “We hebben al meermaals met Schevenels Project Interieurs samengewerkt en dat verloopt altijd heel vlot”, zegt burgerlijk ingenieur architect en Architime-zaakvoerster Valerie Cesar. 

“Het project in het Jessa Ziekenhuis is tot stand gekomen dankzij ‘Operatie Animatie’ van JCI Hasselt. De ondernemersvereniging heeft geld ingezameld om een speelhoek in de inkomhal van het ziekenhuis te realiseren. Op de kinderafdeling en de dienst neonatologie zijn er voorts twee speciale wachtruimtes ingericht. Deze onderhoudsvriendelijke ouderlokalen hebben frisse kleurtjes en zijn voorzien van onder andere een microgolfoven, koelkast, televisie, comfortabele zitbank en tafel. 

Ouders kunnen zich er – eventueel met broertjes of zusjes van de jonge patiënt - tussen de verschillende medische onderzoeken door even terugtrekken. Ze kunnen er gezellig praten, iets eten, wat werken of simpelweg even ontspannen.” 

Uitvoering in één dag

De kleurrijke kamer ademt gezelligheid uit waardoor ouders de ziekenhuissfeer even achter zich kunnen laten. Dankzij het raam met zicht op de ziekenhuisgang kunnen ouders altijd zien wanneer hun kind terug naar de kamer gebracht wordt. Ouders kunnen zelfs een babyfoon ontlenen om naar het ouderlokaal te gaan als het patiëntje ’s avonds slaapt. 

“Dit project hebben we in één dag uitgevoerd. Op die manier hebben we de betrokken partijen minimaal belast”, zegt Willem Steelant, sales manager bij Schevenels Project Interieurs. 

“Dat is één van hun sterktes”, valt Valerie Cesar bij. “Bij Schevenels Project Interieurs wordt al het maatwerk in hun eigen atelier vervaardigd én gemonteerd. Dat is ideaal voor de medische sector waarin men het zich niet kan permitteren om er wekenlang als een werf bij te liggen. De uitvoering verloopt bovendien niet enkel vlot maar ook erg proper. Een andere troef is de gedetailleerde offerte. Alles zit in de projectprijs waardoor je op het einde van de rit niet voor verrassingen komt te staan.”   

Meedenken

Architime en Schevenels Project Interieurs hebben de handen ook in elkaar geslagen voor de kinesitherapie­praktijk De Ledemaatjes in Bilzen en het interieur van de kantoorgebouwen van America Clean in Genk. In de toekomst zullen ze ongetwijfeld nog samenwerken. “We vullen elkaar aan. Schevenels Project Interieurs heeft erg veel knowhow in huis en denkt bijvoorbeeld mee over alternatieve materialen. Op die manier realiseren we extra comfort of kunnen we de prijs drukken.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels