Terreinbeveiliging: zin of onzin?

Terreinbeveiliging: zin of onzin?

Vraag & Antwoord

Personen met slechte bedoelingen gaan steeds driester te werk. Een snellere en vroegtijdige reactie op een inbraakpoging voorkomt schade aan uw eigendom. Buitendetectie biedt hier een oplossing, ook al is er buiten op zich geen risico. 

Buitenomgevingen kunnen onstabiel en gemakkelijk beïnvloed worden door veranderingen in het weer en onvoorspelbare bewegende objecten. Om deze reden is de kans op een ongewenste melding bij een buitendetectie groter dan wanneer de detectie dient te gebeuren in een stabiele omgeving. Het is dan ook belangrijk om een vakkundige keuze te maken. 

Er zijn verschillende systemen van detectie mogelijk:

  • Het omtreksysteem (actief infrarood- barrières) detecteert inbrekers van zodra zij een beveiligd gebied betreden. Het kruisen van de actieve infraroodstralen, die een afgelijnd gebied beveiligen, genereert een alarm.
  • Met radarbarrières wordt een radarveld gecreëerd tussen zender en ontvanger om zo een welbepaald gebied te omringen. Het systeem kan indringers detecteren en een onderscheid maken tussen hun grootte en snelheid. 
  • Een microfonische kabel in beveiligingstoepassingen genereert onmiddellijk een alarm wanneer een indringer over een hekwerk of omheining probeert te klimmen of deze probeert door te knippen of op te tillen. 
  •  Ruimtelijke detectie maakt gebruik van passief-infrarood of dubbele technologie bewegingsmelders om buiten te detecteren en zo wat zich binnen bevindt te beschermen. Het is vaak een kostenefficiënte oplossing.
  • Ook thermische IP-camera’s worden steeds populairder voor terreinbeveiliging. Aan de hand van warmtebeelden worden personen, voertuigen en objecten met grote precisie waargenomen, ook wanneer het donker is of bij slecht weer. Software analyseert de beelden en stuurt de alarmmelders aan. Thermische netwerkcamera’s kunnen eenvoudig geïntegreerd worden in moderne videobewakingssystemen.
  • De alarmopvolging en alarmverificatie zijn niet weg te denken bij een adequate buitendetectie. Een combinatie met camerabewaking is hier dan ook meestal de beste keuze
  • Afhankelijk van de buiten­omgeving en zijn grootte bieden we u de meest geschikte oplossing om aan uw behoeften te voldoen en dit zowel voor grote als kleine toepassingen.

Beantwoord door Erik Segers en Yolanda Bergoens

van Bergoens Elektronische Beveiliging Maaseik

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels