De vrouwen aan de top bij CSG Industrie
Sue Coenen & Cindy Gijsen CSG Industrie BVBA

De vrouwen aan de top bij CSG Industrie

Stercke vrouwen: Sue Coenen & Cindy Gijsen

Sue Coenen & Cindy Gijsen leerden elkaar kennen in de interimsector en het klikte meteen. In 2008 startten ze hun eigen bedrijf: CSG Industrie. Van detachering verschoof de focus snel naar eigen projecten in industriële elektrotechnieken en montage van kanaalwerk en rook- en warmteafvoersystemen. Intussen werken er dertig mensen voor deze straffe madammen.

Sue Coenen & Cindy Gijsen

Fier

“We zijn beiden zaakvoerder en doen eigenlijk heel veel samen. We beheren elk onze eigen dossiers, maar rennen wel regelmatig met plannen en calculaties naar elkaars bureau voor advies. Het volledige management wordt verdeeld onder ons twee. Of we twee zussen zijn? Die vraag krijgen we geregeld, maar dat is niet het geval. Al hebben we wel alle twee waterman als sterrenbeeld. Misschien is dat een verklaring waarom we elkaar zo goed verstaan. We zijn geen familiebedrijf, maar hebben alles vanaf nul opgebouwd. Veel geleerd ook. Weten waar je mee bezig bent en alles zelf in de hand hebben. Dat geeft een goed gevoel. We hebben ondertussen ons vijfjarig bestaan gevierd en beginnen elke dag met veel enthousisame.”

Tegenslag breekt sommige mensen, maar laat anderen records breken.

Ambitie

“Onze ambitie is om ons bedrijf te leiden met gezond verstand en goed ondernemerschap. We hebben de afgelopen jaren gebouwd aan een team met enorm veel technische bagage. Met deze kennis richten we ons op grotere projecten buiten Limburg en durven we te kijken over heel België en Luxemburg. Onze mensen zijn een belangrijk deel van ons succes. Vijf jaar geleden hadden we nooit gedacht dat we zelf midden in de techniek zouden zitten. Waarmee we het verschil trachten te maken? Er harder voor gaan dan de anderen met betere service en meer flexibiliteit voor de klanten.” 

Sue Coenen

Vrouwelijke charmes

“… kunnen natuurlijk soms deuren openen, maar uiteindelijke draait het om de uitvoering van het werk en de kwaliteit ervan. Als manager moet je soms scherp uit de hoek kunnen komen, maar hard onderhandelen is niet altijd hetzelfde als goed onderhandelen. Elke avond doen we de briefing met onze ploegen in ons magazijn, dat is ideaal om voeling met de werkvloer te behouden”.

Bij STERCK. geloven we rotsvast in ondernemers. Mensen die hun nek durven uitsteken, innoveren, grenzen opzoeken en verleggen. Die met branie en kunde grootse ideeën werkelijkheid laten worden. Daar zitten natuurlijk heel wat stercke vrouwen tussen die hun – euh – mannetje goed kunnen staan. En dat verdient ons respect. En deze pagina’s.

Met dank aan
 Helsen Ladies

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels