Perfectie in glas

bedrijfsprofiel

Group Ceyssens heeft zich ontpopt tot een sterspeler in de glasmarkt. Vanuit een ervaring van bijna 50 jaar kunnen de 160 medewerkers van het bedrijf een totaaloplossing bieden voor alle vragen rond glas. Doorgedreven innovatie zorgt ervoor dat de groep nu ook internationaal aan een aantal topprojecten werkt.

Het glasbedrijf is marktleider op het vlak van vitrinebouw maar staat ook in voor particuliere projecten tot en met de realisatie van volledige bedrijfsgebouwen in glas. Advies, ontwerp, productie, levering en plaatsing,… het gebeurt allemaal door vakmensen uit eigen huis. Dankzij de expertise van de eigen engineeringsafdeling heeft Group Ceyssens de nieuwste ontwikkelingen perfect onder de knie. Specialisaties zijn onder meer de plaatsing van jumboruiten, verwarmd glas en Heat mirror, een variant op driedubbel glas.

Eigen beheer

Sinds enkele jaren staat Group Ceyssens met de afdeling C-frame ook zelf in voor alle mogelijke aluminium schrijnwerk. “We krijgen steeds meer vraag naar het ontwerp en de plaatsing van ‘Minimal Windows & Doors’,” legt Dirk Ceyssens uit. “Dat zijn glasoplossingen waarbij het profiel nauwelijks of zelfs niet meer zichtbaar is. We kunnen deze nu volledig zelf produceren en plaatsen zonder beroep te doen op derden. Zo hebben we de kwaliteit van begin tot einde in de hand.”

High-end

Ceyssens heeft ook een aantal high-end oplossingen voor de internationale residentiële markt. Met ‘Disappearing Windows’ en ‘Sliding Rooflights’kunnen ramen en glazen dakconstructies ongemerkt in het gebouw verdwijnen zodat uw villa één wordt met de buitenomgeving. Ook trappen volledig uit glas, zonder metalen steunbalken, zitten in het aanbod. Al deze technieken zijn te bewonderen in de nieuwe demonstratievilla die binnen enkele maanden op het fabrieksterrein in Heusden-Zolder wordt geopend. Via het verkoopkantoor in Londen zijn er al een vijftiental projecten gerealiseerd, de meeste in het buitenland. Op dit moment lopen er opdrachten in New Delhi, Istanbul en Dubai.

“Onze grote kwaliteit schuilt wellicht in de jarenlange ervaring en kennis die we hebben opgebouwd,” zegt Dirk Ceyssens. “Omdat we naast het glas ook voor de profielen van deuren en ramen zorgen, kunnen we een totaaloplossing bieden. Bij ons hebben de klanten de garantie dat ze met een betrouwbare partner in zee gaan voor de lange termijn.”

Naast het volledige aanbod en de topkwaliteit hecht Group Ceyssens een groot belang aan het ecologische verhaal. Onder meer dankzij een gigantische zonneschans voorziet het bedrijfsgebouw volledig in haar eigen elektriciteit en ook de nieuwe demonstratievilla is een passief gebouw in houtskeletbouw.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels