Kleermaker van de zakenman
Philippe Lowet

Kleermaker van de zakenman

De Tips: kledingtips

Gary Cooper en John F. Kennedy uit het verleden. Ralph Lauren en Tom Ford uit het heden. Het zijn slechts enkele stijliconen uit een indrukwekkende lijst die Philippe Lowet inspireren. “Klassiek harmoniseert modern, maar wijkt nooit af van de essentie. Een goede outfit moet de persoon in kwestie en diens karakter versterken. Als je je goed voelt in de kleding, straal je dat ook uit”, aldus Philippe Lowet van de gerenommeerde modezaak Lowet in Bilzen. Hij geeft er meteen vier gouden kledingtips voor de ondernemer bij.

1. Kies de juiste winkel

Persoonlijke benadering en advies is van uitermate groot belang. Dus is het zeer belangrijk om te weten naar welke winkel je trekt.

Lowet: “Alles staat en valt met naar welke winkel je gaat. Wees kritisch en verwacht goede kwaliteit, vakkundige begeleiding en professionele service. Dit geldt zowel voor je zakelijke als voor je casual garderobe. Geen enkel kledingstuk mag de deur uit zonder dat het tot op de millimeter perfect zit op het lichaam. Pas dan heeft men een kledingstuk dat mooi getailleerd is, maar ook uiterst comfortabel zit. Dat resultaat kan je alleen bereiken met duurzame kwaliteit en door vakmanschap.”

2. Vraag naar persoonlijk advies

Het is ontzettend belangrijk om met het juiste kledingadvies tot een krachtige uitstraling te komen. Je moet je goed voelen in je outfit, die je persoonlijkheid versterkt en bij je lichaamsverhoudingen past.

Lowet: “Als je voor het eerst met je goed geadviseerde en minutieus afgemeten kleding in de spiegel kijkt, ervaar je onmiddellijk het verschil en ben je in één seconde overtuigd. De adviseur moet de klant leren kennen, zowel zijn karakter alsook het doeleinde van de kleding. Dan worden enkele outfits aan de klant voorgesteld op maat van zijn vragen en verwachtingen. Individueel advies én pro-actieve professionele service zijn de absolute sleutels tot een goede outfit. Onze klantenrelaties zijn zeer solide en vertrouwelijk.”

3. Ga voor kwaliteit en duurzaamheid

Het prijskaartje op zich mag geen belemmering zijn om een kostuum van hoge kwaliteit links te laten liggen.

Lowet: “Een juiste vergelijking is die tussen een industrieel kostuum van gemiddeld 650 euro en een Italiaans kostuum vanaf 1.000 euro dat sartoriaal, volgens de rijke Italiaanse kleermakerstraditie, is vervaardigd. Bij volledig industrieel geproduceerde kostuums worden de verschillende lagen van het kostuum verlijmd. Dit beperkt zeer sterk het draagcomfort en de duurzaamheid. Om nog maar te zwijgen van Chinese productie met inferieure stofkwaliteiten die passen in een wegwerpcultuur. Ga voor sartoriale kostuums, met een ambachtelijke constructie, die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen, vervaardigd uit duurzame stoffen die geweven zijn in Italië of Engeland. Ik zie steeds meer mannen zichzelf het genoegen gunnen van een vakkundig gemaakt en perfect passend kostuum. Als je dat eenmaal hebt ervaren, voel je onmiddellijk dat het kwaliteitsverschil tussen enerzijds een kostuum van 650 euro en anderzijds een kostuum van 1.000 euro veel groter is dan het prijsverschil. Bij onze kwaliteitsgeoriënteerde klanten is dit essentieel.”

4. Heb oog voor verfijnde details en durf combineren

Een leuke tip die Lowet nog wil meegeven is dat je altijd moet proberen om structuren - geruit, effen, gestreept, gestipt, … - met elkaar te combineren.

Lowet: “Evenwicht, balans is zeer belangrijk in een elegante combinatie. Laat je goed adviseren om met een samenhangend geheel van kleuren, structuren en stofkwaliteiten tot een dynamische en smaakvolle combinatie te komen. Elk kledingstuk op zich moet speciaal zijn door zijn mooie kwaliteit, structuur, kleur en verfijnde details. Alle kledingstukken samen in één combinatie moeten in detail subtiel op elkaar afgestemd zijn en elkaar op een harmonieuze wijze versterken.”.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels