Jo Janssen
Jo Janssen

Jo Janssen

Volstreckt

Als uitsmijter leggen we een Limburgse ondernemer drie volstrekte out-of-the-box vragen voor. Ter inspiratie, lering én vermaak. Jo Janssen verkocht JOJO Systems en wil met zijn nieuwe bedrijf Lengo ondernemers helpen om efficiënter te werken.

1. Belangrijkste moment in je loopbaan? 

Dat is een moeilijke omdat er massa’s belangrijke momenten waren. De keuze om van een bijberoep naar volledig zelfstandig ondernemen te schakelen is er zeker eentje. Dat was een beslissing die het mogelijk maakte de verdere groei te starten. Later is het oprichten van een vennootschap met mijn vrouw en mijn broer als aandeelhouders een mijlpaal in mijn toch al 34 jaar lopende zakelijke carrière.

2. De ultieme starterstip?

Laat je omringen door waardevolle competente mensen. Durf investeren. Bouw meteen een duidelijke en goede structuur. Investeer in de juiste tools om je data bij te houden en geen tijd te verliezen aan het zoeken van gegevens.

3. Welk totaal ander zakelijk idee nog starten? 

JOJO Systems is vorig jaar verkocht. Recent heb ik mijn nieuwe bedrijfje Lengo opgericht. Dat is een Keniaans woord dat staat voor ‘het grotere doel’ of ook ‘streven naar’. Ik doe niets liever dan ondernemers helpen in het verbeteren van hun structuur. Ik help hen zoeken naar oplossingen en werkmethodes om efficiënter te werken. De stap naar een volledige digitale administratie is daar eentje van. 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels