De netwerk <br>experts
Aloïs & Egied Stouten Connectivity Solutions

De netwerk
experts

Connectivity Solutions

Elektriciens? Nee, bij Connectivity Solutions uit Munsterbilzen werken experts in gestructureerde bekabeling en draadloze netwerken voor datacommunicatie. “Ons tienkoppig team installeert en onderhoudt je bedrijfsnetwerk. Van (glasvezel)kabels tot switches, routers en access points.”

Een bedrijf zonder datacommunicatie? Bestaat niet. Een goede netwerkinfrastructuur is ontzettend belangrijk. Bovendien is je datanetwerk maar zo sterk als de zwakste schakel. Dankzij Connectivity Solutions slaap je in ieder geval op twee oren. “We zorgen voor gestructureerde bekabeling en draadloze netwerken voor datacommunicatie in nieuwbouw én bestaande gebouwen”, zegt zaakvoerder Aloïs Stouten. “Ook voor de uitbreiding of vervanging van een bestaand netwerk worden we vaak opgetrommeld. We doen eigenlijk precies wat onze bedrijfsnaam zegt: we gaan niet buiten tot er een oplossing is.”

20 jaar knowhow

Connectivity Solutions vierde in 2016 haar twintigjarig bestaan. “Door onze ervaring zijn we in nagenoeg het hele land actief. We hebben in Hertoginnendal bijvoorbeeld de wifi-netwerken voor de politici en pers opgezet. Andere referenties zijn Domein Bokrijk, Ricoh en Carglass. En voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog hebben we verschillende ‘access points’ in Luik, Nieuwpoort en Ieper voorzien voor meer dan honderd journalisten. Daarnaast zijn we steeds vaker actief in scholen, rust- en verzorgingscentra en ziekenhuizen.”

Glasvezel-specialisten

Binnen de verbindingsoplossingen is het bedrijf uit Munsterbilzen gespecialiseerd in glasvezel. “Dat type bekabeling is ideaal als je meer dan honderd meter moet overbruggen. We leggen al meer dan twintig jaar glasvezel. Een andere meerwaarde is dat we het verhaal altijd vanuit een informaticastandpunt bekijken. We doen zoveel meer dan kabels van A naar B trekken. We denken mee met onze klanten en reiken kwalitatieve oplossingen aan. Bovendien zijn we ontzettend flexibel. We lijken misschien een kleine firma, maar we zijn vaak even groot als een data-entiteit binnen een groot elektriciteitsbedrijf.”

Blijven verbeteren

Het stopt niet bij de installatie. Desgewenst kunnen de vaklui van Connectivity Solutions je netwerk ook onderhouden. “We bieden bijvoorbeeld ook monitoring aan. Op die manier werken we proactief en ontdekken we eventuele fouten in het systeem onmiddellijk. Dit doen we via een eigen ‘private cloud’ al voor heel wat bedrijven, openbare instanties en scholen”, zegt Egied Stouten. “Onze ambitie? Onze stempel blijven drukken in het landschap van de datacommunicatie. De sector staat nu op de wip om de overgang van 1 naar 10 gigabit te maken. Wij zijn helemaal klaar om mee op de kar te springen.”

 

Connectivity Solutions

Genkerbaan 69
3740 Munsterbilzen
T. 089 62 17 75
info@connectivitysolutions.be
www.connectivitysolutions.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels