De temperatuurbeheerser
Renaat Penders Bovema

De temperatuurbeheerser

Bedrijfsprofiel

Bovema International is al meer dan twintig jaar specialist in energiezuinige klimaattechnieken voor de kmo en industrie. Het zorgt voor de perfecte temperatuur, vochtigheid en ventilatie in industriele en commerciële gebouwen – voor mensen, machines én producten.

Alles wat Bovema International realiseert, ontwerpt het bedrijf volledig in eigen huis. En het heeft een sterke technische dienst voor onderhoud en herstellingen. Hun nieuwste product? De Virobuster, een toestel dat de houdbaarheid van voeding kan verlengen door de lucht in je productieruimte bacterievrij te maken.

Klimaattechniek en zonne-energieCEO Renaat Penders: “Klimaatbeheersing is een heikel punt in veel bedrijven. Denk maar aan collega's die het te warm of te koud vinden op kantoor, condens in de winter of de behoefte aan een constante temperatuur in magazijnen met gevoelige producten. Voor eender welk probleem met temperatuur, tocht of vocht schakel je Bovema International in. Wij ontwerpen, installeren én onderhouden energiezuinige systemen om te koelen en te verwarmen. Daarnaast plaatsen we zonne-energiesystemen. De overheidssubsidies voor particulieren zijn afgeschaft, maar de groenestroomcertificaten voor bedrijven bestaan nog altijd. Investeren in zonne-energie blijft dan ook een slimme keuze.”

Energiezuinige koelingEen van de populaire systemen van Bovema International is de adiabatische koeling. Het klimaatapparaat gebruikt kraantjeswater om de lucht in grote industriële ruimten af te koelen. Het systeem is bovendien tochtvrij. Renaat: “Dit jaar haalden we een heel groot project binnen. We installeerden energiezuinige koeling in een distributieruimte van 50.000 vierkante meter. De 1.000 personeelsleden werken er nu in een aangenaam klimaat, zomer én winter.”
“Ook doen we veel opdrachten voor logistieke bedrijven zoals H. Essers en dat heeft te maken met de strengere wetgeving in de farmasector. Die verplicht een temperatuurgecontroleerde opslag van medicijnen. Daarvoor zorgen onze energiezuinige systemen. Zo voorzagen we al ruim 600.000 kubieke meter opslagruimte van dergelijke klimaatsystemen.”

Bacterievrije lucht met uvNiet alleen het klimaat blijft belangrijk in bedrijven. Ook de luchtkwaliteit staat boven aan de agenda, bijvoorbeeld in de voedingsindustrie. Want bacteriën in de lucht kunnen de houdbaarheid van voedingsproducten verkorten. Daarom ontwikkelde Bovema International een concept dat de lucht bacterievrij maakt. Door voedingsproducten in gezuiverde lucht te verwerken kan de houdbaarheid verlengd worden. En dat biedt o.a. mogelijkheden om steeds verder weg te kunnen exporteren.

Bovema International

Lammerdries Zuid 17D
2250 Olen
T. 014 28 68 68
info@bovema.be
www.bovema.be

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels