Producent van prefabbeton
Stefan Van Buggenhout CRH

Producent van prefabbeton

CRH Structural Concrete Belgium

CRH Structural Concrete Belgium levert prefabbetonstructuren en -elementen voor industrie- en kantoorbouw, residentiële bouw en infrastructuurbouw, zoals bruggen, spoorwegovergangen en tunnels. Het biedt een compleet prefabbetonaanbod voor de ruwbouw en heeft een eigen studiedienst en montageteam. Daardoor is het graag gezien bij zowel kleine als grote aannemers. Aan het hoofd staat CEO Stefan Van Buggenhout.

Stefan: “Bij ons vind je het volledige assortiment voor de ruwbouw in prefabbeton. Gewapende en voorgespannen breedplaten, ‘predallen’ in de volksmond. Dubbele en massieve wanden. Structuurelementen in gewapend beton zoals trappen, sandwichpanelen, balken en kolommen. Maar ook alle elementen in voorgespannen beton zoals vloer-en dakplaten, kolommen, balken en wanden. En kalkzandsteen. Sinds begin dit jaar hebben we ons assortiment uitgebreid met vlakke, witte sandwichpanelen in beton. Dat is nu heel populair als gevelbekleding, zowel in de retail als voor woningen. Elk product wordt op maat gemaakt. Daarnaast realiseren we volledige projecten van a tot z, want we hebben een eigen studie- en plaatsingsdienst in huis. Bijvoorbeeld voor het nieuwe stadion van Antwerp: daar deden we het technische tekenwerk, het studiewerk, de productie én de montage.”

Milieuvriendelijk beton

Kan je met beton het energiepeil van gebouwen beïnvloeden? Stefan: “Uiteraard. Zowel ons eigen onderzoeksdepartement als dat van het moederbedrijf CRH sleutelt voortdurend aan materialen om ze nóg energiezuiniger en performanter te maken. Onze laatste vernieuwing is E-ton, een geprefabriceerd sandwichpaneel met nog betere isoleerprestaties. De productie daarvan is zopas gestart. Je gebruikt ze zowel voor nieuwbouw als renovatie.”

Internationaal moederbedrijf

CRH Structural Concrete Belgium maakt deel uit van de beursgenoteerde Ierse multinational CRH die wereldwijd ongeveer 90.000 mensen tewerkstelt, van wie 3.000 in België. Stefan: “Dat biedt zekerheid voor onze klanten. Want we hanteren dezelfde professionele principes, voor productkwaliteit, veiligheid en bedrijfsvoering. En je profiteert van een volledig productaanbod en vooruitstrevende materialen door de gedeelde kennis. Op de Belgische markt commercialiseert CRH Structural Concrete Belgium zes merken: Douterloigne, Echo, Ergon, d-Concrete!, Schelfhout en Prefaco. Samen bieden we, als enige speler op de markt, een volledig productportfolio voor de ruwbouw in prefabbeton.”

CRH Structural Concrete Belgium

Marnixdreef 5
2500 Lier

Facebook:
www.facebook.com/CRHStructuralConcreteBelgium/

LinkedIn:
www.linkedin.com/company/crh-structural-concrete-belgium

Vimeo:
www.vimeo.com/crhstructuralconcrete/videos

Onze merken:
www.echodouterloigne.be

www.ergon.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels