Vrachtwagen-chauffeur als <br> ambassadeur

Vrachtwagen-chauffeur als
ambassadeur

Testimonial

Voor het transport van zijn verschillende bieren naar retail en bierhandelaars doet Alken-Maes een beroep op externe transporteurs die de visie en de strategie van het bedrijf onderschrijven. In Hermos Transport uit Diepenbeek vond de bierbrouwer een partner die niet alleen het transport perfect uitvoert, maar ook meedenkt over innovatieve logistieke concepten.

Familiebedrijf Hermos werd opgericht in 1983 en sinds 2011 staat Ina Hermans samen met haar man Patrick aan het roer van de tweede generatie. Het bedrijf kan een beroep doen op 60 medewerkers. De focus ligt op (nationaal) vervoer. Ina: “Groei is ook voor ons belangrijk en daarom zoeken we regelmatig naar nieuwe opportuniteiten en opdrachtgevers. Op die manier startten wij in 2013 de samenwerking met Alken-Maes.”

Bedrijfswaarden

Alken-Maes telt drie productie­vestigingen in Alken, Kobbegem en Opwijk. Samen met de Ciderfabriek Stassen in Aubel maken zij deel uit van de Heineken-groep. Voor het transport gaat Alken-Maes in zee met transportbedrijven die zich kunnen vinden in de bedrijfswaarden. Jan Deveux, Logistics Manager Brewery: “Het betreft vier pijlers: veiligheid/welzijn, customer service, kosten en innovatie. Vrachtwagenchauffeurs zijn voor ons een visitekaartje, want transport is zoveel meer dan een vracht oppikken. Wij staan onder meer op stipte leveringen, maar vragen eveneens om een goede talenkennis van het Nederlands en Frans. Ook productenkennis en de manier van het stapelen van paletten vinden wij zeer belangrijk. Hermos Transport stelt op dat vlak een ervaren ‘peter-chauffeur’ ter beschikking die nieuwe chauffeurs voorziet van een korte opleiding.”

Logistieke innovatie

Als challenger op de Belgische biermarkt tracht Alken-Maes nieuwe concepten aan te boren, ook op logistiek vlak. Ina ­Hermans: “Een voorbeeld daarvan zijn de ontwikkelingen op het vlak van ladingzekerheid. Er wordt nu gebruik gemaakt van zeilen die verstevigd zijn met metalen strips en geschikt zijn voor een optimale ladingzekerheid van ons drankentransport. Wij hebben hiervoor een trekker en een trailer ter beschikking gesteld om testen uit te voeren en de nodige certificaten te behalen.”

Een ander voorbeeld van logistieke innovatie is de bierdrive waarmee Alken-Maes sinds enkele jaren een succesvol concept in de markt zet. Bij een bierdrive wordt bier in bulk rechtstreeks vanuit de brouwerij geleverd aan grotere horecazaken. Er moet niet meer met vaten gesleept worden en er zijn minder vrachtwagens nodig om te leveren. Voor deze specifieke opdrachten zocht Alken-Maes naar klantgerichte chauffeurs met de juiste kennis. Ina Hermans: “Vanaf dit jaar doen wij dit transport voor Alken-Maes. We hebben de juiste chauffeurs geselecteerd en hen een doorgedreven training ­gegeven. Zo kunnen bijvoorbeeld de voetbalsupporters van KRC Genk wekelijks van een lekkere verse Cristal genieten.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels