Een wagen op korte termijn huren?
Björn Paesen Paesen Autoverhuur

Een wagen op korte termijn huren?

Vraag & Antwoord

Een wagen huren? Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden. Uiteraard wens je ­efficiëntie, degelijkheid en flexibiliteit. Car renting is in heel wat gevallen de ideale oplossing.

Huren op korte termijn biedt heel wat voordelen. Neem nu een tijdelijk project. Dat is te kort om een extra wagen te kopen of te leasen. Bij een huurcontract kies je helemaal zelf hoe lang je een wagen nodig hebt. Van een halve dag tot een volledig jaar.

Tijdelijke drukte

Is het plots ontzettend druk? Ook dan is een huurwagen een prima oplossing. Als het aantal projecten in de bouwsector bijvoorbeeld toeneemt, worden werkploegen vaak uit elkaar getrokken. Op die manier kan je op meerdere werven tegelijkertijd starten. Het enige nadeel is dat je vloot voldoende uitgebreid moet zijn. Is dat niet zo? Dan is het huren van een extra bestelwagen een perfecte oplossing. Bovendien weet je onmiddellijk waar je financieel aan toe bent: alle taksen, verzekeringen en onderhoudskosten (inclusief bandenwissel) zijn immers inbegrepen.

In afwachting van een nieuwe wagen

Heb je een nieuwe wagen voor je medewerker besteld? Maar is er om een of andere reden vertraging? Dankzij een anonieme huurwagen stel je je medewerker niet teleur. Tenslotte is een huurwagen ook erg gegeerd tijdens de proefperiode van nieuwe medewerkers. Logisch, een wagen aankopen of leasen kost handenvol geld. En je hebt geen garantie dat het met je nieuwe medewerker klikt. Na een huurtermijn van pakweg zes tot negen maanden weten jullie allebei wat jullie aan elkaar hebben. Vertrekt de nieuwe medewerker toch eerder dan voorzien? Een huurcontract eerder beëindigen brengt geen extra kosten met zich mee.

Vrijetijdsbesteding

Naast pool- en firmawagens zijn huurauto’s ook uitermate geschikt voor je vrijetijdsbesteding. Plannen om bijvoorbeeld met enkele vrienden te gaan skiën? Dankzij een minibus moet je niet met twee wagens achter elkaar rijden. Dat is comfortabeler én gezelliger. Het aanbod van Paesen Autoverhuur is ontzettend groot. De vloot telt zo’n 130 wagens: ongeveer de helft bestaat uit premium personenwagens van BMW en Mercedes-Benz, de rest zijn minibusjes en bestelwagens. Automaat of handgeschakeld? Jij kiest!

Beantwoord door Paesen Autoverhuur

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels