Alexandra Limage - Sprint Transport
Alexandra Limage Stercke Vrouwen

Alexandra Limage - Sprint Transport

Stercke Vrouwen

Alexandra Limage studeerde grafische vormgeving, maar rolde onverwacht de transportsector in. In 2008 nam ze het handelsfonds van haar voormalige werkgever over. De jaren die volgden, zag ze voornamelijk zwarte sneeuw. Maar opgeven stond niet in haar woordenboek. Tien jaar later is Sprint Transport uitgegroeid tot een gezonde, bloeiende onderneming met 35 medewerkers.

Sprint Transport bedeelt ’s nachts kranten en tijdschriften in Midden- en Zuid-Limburg. Overdag vervoeren eigen chauffeurs allerlei goederen: van 1 colli tot 9 ton. Zowel in de Benelux als in Frankrijk en Duitsland. Wat het bedrijf uniek maakt? De klantvriendelijkheid en female touch.

Trots?

“Uiteraard! Ik heb vandaag een trouwe equipe van 35 medewerkers en een vloot van 26 jonge Euro 5- en Euro 6-voertuigen. En dat terwijl ik het in de beginperiode ontzettend moeilijk heb gehad. De overname van het handelsfonds was een sprong in het duister. Maar ik ben geen opgever. Als ik me ergens in vastbijt, haal ik mijn doel. Vandaag komen mensen spontaan solliciteren. Dat is volgens mij een goede indicator voor een aangenaam en gezond bedrijf. Ook voor mijn nominatie voor de WOMED Award van Markant, Unizo en het Agentschap Innoveren en Ondernemen ben ik ontzettend dankbaar.”

Visie?

“Ik denk dat ik heel goed ben in het oplossen van problemen. Meedenken of andere pistes ­bewandelen. Daar hou ik van. De transportsector is dan ook ontzettend boeiend. Ik doe er alles aan om bij te blijven. Ik lees veel vakliteratuur en volg regelmatig opleidingen. Momenteel leer ik mijn zesde taal: Spaans. Uiteraard heb ik in de beginjaren best wel wat opmerkingen gekregen. ‘Een vrouw in de transportsector … dat zal ze niet lang volhouden’ klonk het dan. Gelukkig kon ik mijn mannetje staan. Ik heb bovendien ook mijn lengte mee (lacht).”

Maken vrouwen het verschil?

“Wellicht zijn vrouwen intuïtiever. Ze hebben meer finesse en kunnen anderen beter ‘lezen’. Of dat ook betekent dat vrouwelijke onderneemsters zachter zijn? Dat weet ik niet. We zijn doorgaans wel beter gestructureerd dan onze mannelijke collega’s. Proactiviteit is binnen Sprint Transport ontzettend belangrijk. Dat levert alleen maar voordelen op. Voor alle betrokken partijen.”

Kwailiteit met een kwinkslag.

Work-life balance?

“Mijn man steunt me door dik en dun. Hij brengt ook onze kinderen dagelijks naar school en helpt met het huiswerk. Voor mij is het soms allemaal kunst- en vliegwerk. Ik reis ontzettend graag, maar dat komt er niet vaak van. Een goede film kijk ik in zes etappes omdat ik meestal in slaap val. En op zondag heb ik mijn wekelijkse date in het washok. Of klinkt dat nu allemaal heel erg negatief? Ik heb gelukkig wel een ‘uitknop’. Als ik thuis ben, geniet ik van mijn gezin. We zijn allemaal verzot op pretparken en ik vind het ook fijn om lekker te koken. Tijd voor een hobby? Nagenoeg niet. Maar ik maak wel regelmatig tijd om met vrienden te gaan tafelen.”

Tips voor starters?

“Een sterk netwerk is ontzettend belangrijk. Laat je daarom goed omringen door een bankier, boekhouder en advocaat. Durf ook vragen te stellen. Kies een goed sociaal secretariaat, schrijf je in bij een beroepsvereniging en leer elke dag bij. Dat brengt je ergens. En misschien nog één heel belangrijke: laat het niet bij een idee, maar zet je idee om in daden. Ga ervoor! Dan moet je later tenminste niet zeggen 'had ik dat maar geprobeerd'.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels