Samenwerken leidt tot win-win
Leonard Walpot & Hans Vlasman Testimonial - Quinsis - Asbipro

Samenwerken leidt tot win-win

Testimonial - Quinsis - Asbipro

Bedrijven uit dezelfde sector kunnen ervoor kiezen om elkaar te beconcurreren of te zoeken naar synergie. Quinsis en Asbipro, actief in de branche van technische isolaties, opteren voor een samenwerkingsverband. Hun klanten zijn de winnaars.

Quinsis, met vestigingen in Sint-Truiden en het Nederlandse Tholen ontwerpt, maakt, monteert en vervangt hoge temperatuur­isolatie voor toepassingen tussen de 500 en 1600 graden Celsius. De standaard- en maatproducten van Quinsis vinden hun weg naar onder meer cv-ketels, huishoudelijke machines en industriële ovens. “Een belangrijke meerwaarde van onze producten is zowel de hittebestendigheid als het flexibel meebewegen met de installaties”, vertelt Leonard Walpot, zaakvoerder van Quinsis. “Voorts onderscheiden wij ons door het uitgebreid aanbod van een pakket aan speciale oplossingen. Onze producten zijn vervaardigd uit diverse materialen zoals technische weefsels, isolatiematerialen, hardware en/of technisch keramiek.”

Hoogwaardige materialen

Asbipro, opgericht in 1951 en met vestigingen in Schiedam en Groningen, is actief als groothandel en producent van technische isolatiematerialen voor technische installaties in de HVAC, industrie, scheepsbouw, tuinbouw en O.E.M. markt. “Wij staan garant voor een breed scala aan technische isolatiematerialen en maatwerk in elke vorm”, vertelt Hans Vlasman, Senior Sales Executive bij Asbipro. Zowel Quinsis als Asbipro benadrukken het belang om te werken met de meest hoogwaardige hoge temperatuur isolatiematerialen die bio-oplosbaar zijn. Dankzij voortdurende ontwikkeling worden de producten verfijnd, onder meer op het vlak van akoestiek en brandveiligheid.

Klant staat centraal

Hans Vlasman kijkt tevreden terug op de samenwerking met Quinsis en blikt vooruit. “Eén tendens zet zich verder door: onze klanten willen steeds sneller hun producten geleverd zien door een leverancier die het gehele temperatuurspectrum kan aanbieden. Asbipro is sterk in Cryogene koude isolatie (-200 t/m -50°C) en hoge temperatuur tot circa 600°C en Quinsis specifiek in hogere temperaturen vanaf 500°C tot en met 1.600°C. Wij spelen hierop in door het aanleggen van grote voorraden en door flexibele productiewijzen.”

Het slotwoord is voor Hans Vlasman: “We zijn ervan overtuigd dat de markt van hoge temperatuur­isolatiematerialen nog verder zal groeien. We richten ons op het vinden van nieuwe markten en klanten. Een belangrijke groeimarkt zijn onder meer de superjachten. In de toekomst willen wij ons partnership alleen maar versterken. Klanten hebben meer dan ooit nood aan ervaren toeleveranciers die zich opstellen als probleem­oplossers en denken in concepten, systemen en projecten.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels