Wie wordt Limburgs jonge ondernemer van jaar?
JCI Wie wordt Limburgs jonge ondernemer van jaar?

Wie wordt Limburgs jonge ondernemer van jaar?

JCI

Met de Award Limburgse Jonge Ondernemer plaatst JCI Limburg vier jonge verdienstelijke ondernemers in de schijnwerpers op het grootste gratis netwerkevenement van de provincie. Dit jaar zijn er opnieuw evenveel vrouwelijke als mannelijke finalisten.

De kandidaten worden aangebracht door de vijf afdelingen van JCI Limburg (Haspen­gouw, Tongeren, Beringen, Hasselt en Genk). Uit deze lijst weerhoudt de award-commissie vier genomineerden. Essentiële voorwaarden zijn hier dat de kandidaat in de provincie Limburg woont of de maatschappelijke zetel van zijn/haar ­onderneming in Limburg heeft.

De vier genomineerden worden voorgelegd aan een ­vakjury bestaande uit de werkgeversorganisaties, universiteiten en hogescholen, LRM en de oud-winnaars van de afgelopen 4 jaar. De jury beoordeelt de kandidaten op basis van een hele reeks criteria waar­onder tewerkstelling, personeelsbeleid, innovatie, creativiteit, communicatie, groei, visie, ...

Essentieel in de jurering zijn de vier pijlers van JCI, met name

Individu: Door inzet in de onderneming werkt de kandidaat laureaat aan zijn of haar persoonlijke groei.

Gemeenschap: De kandidaat bestudeert wat er zich in de gemeenschap voordoet en draagt bij tot oplossingen i.v.m. economische ontwikkeling, democratie, opvoeding, …

Internationalisme: De kandidaat bereikt in zijn handelen een nieuwe dimensie: internationalisme.

Business (& networking): De kandidaat grijpt de kans om bij te dragen tot de ontwikkeling en groei van de economische infrastructuur, welvaart en welzijn.

Op basis van al deze criteria selecteert de jury elk jaar één laureaat die zichzelf gedurende één jaar de JCI Limburgse Jonge Ondernemer van het jaar mag noemen.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels