Kwaliteit afleveren onder tijdsdruk
Dennis Vranken & Erik Clijsters Testimonial - Maes Industries - Clijsters

Kwaliteit afleveren onder tijdsdruk

Testimonial - Maes Industries - Clijsters

Een sterke groei is soms de aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Zo ook voor Clijsters uit Dilsen-Stokkem, actief in metaalconstructies en de bouw van containers. Voor het HVAC-gedeelte van zijn nieuwbouw deed het een beroep op Maes Industries uit Herentals. Een terugblik op een succesvolle samenwerking met tijdsdruk als kritische factor.

“Oorspronkelijk startten we met de bouw van metaalconstructies in onze vestiging in Lanklaar. De voorbije 15 jaar focusten we vooral op de bouw van containers voor vrachtwagens. Daarnaast zijn we verdeler van Palfinger kranen waarbij we opbouw, herstellingen en onderhoud voor onze rekening nemen. Ook laadbakken en kippers behoren tot ons aanbod. Momenteel doen we een beroep op 18 medewerkers”, vertelt Erik Clijsters, zaakvoerder van bvba Clijsters.

Maes Industries, een installatie­bedrijf van energie-efficiënte klimaatsystemen op maat voor onder meer de industriebouw, werd meer dan 10 jaar geleden opgericht. “Je kan bij ons terecht voor totaalprojecten. Wij werken zowel via architecten en aannemers als rechtstreeks voor eindklanten. We zijn een erkend gecertificeerd koeltechnisch bedrijf en bieden een 24h service”, zegt Dennis Vranken, sales manager bij Maes Industries.

Aardgasverwarming en warmtepompen

Het nieuwe gebouw van ­Clijsters, opgeleverd in mei 2017, is gelegen in de uitbreidingszone van het industrieterrein Rotem. De site is ruim 3,9 hectare groot, de oppervlakte van het gebouw,inclusief de bedrijfshallen, bedraagt 9.500 m2. In de werkplaats ­realiseerde Maes Industries een klassieke verwarming op aardgas met condenserende luchtgeneratoren. Daarnaast legden ze een ondergrondse gasleiding aan over een afstand van 100 meter. In de kantoren opteerde de bouwheer voor hernieuwbare energie in de vorm van warmtepompen en een ventilatiesysteem D.

Grondige voorbereiding

Erik Clijsters merkt op dat de korte verhuistijd een belangrijke factor was in het bouwtraject. “Wij waren gebonden aan een strikte datum waarop wij het vorige pand moesten verlaten. Het respecteren van die deadline was een uitdaging voor alle betrokken partijen.” Dennis Vranken legt uit dat Maes ­Industries vaker te maken heeft met korte oplevertermijnen. “Het komt er op aan om vooraf vaak te overleggen met de bouwheer over het concept, de sturingen, de afwerking, enz. Een grondige voorbereidingsfase biedt garanties voor een vlotte uitvoering. Ons aandeel in de werken was dan ook klaar binnen de afgesproken termijn.”

Nieuwe medewerkers

Beide bedrijven draaien op volle toeren en het tekort aan geschikte medewerkers kan voor een groeivertraging zorgen. Ze besluiten met een gezamenlijke oproep: “Wij zijn beiden dringend op zoek naar gemotiveerde talenten. Ze krijgen bij ons volop kansen om zich te ontplooien.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels