Events met een verhaal
Esther Vandebroek Bedrijfsprofiel - Grand Events

Events met een verhaal

Bedrijfsprofiel - Grand Events

Met gemiddeld één event per 2 weken staat de planning van Grand Events aardig vol. Zaakvoerder Esther Vandebroek, die in 2017 Womed Award Belofte Limburg werd, is echter ambitieus. “Op korte termijn willen we onze omzet verdubbelen. Niet door standaardevenementen te organiseren, maar juist door nog meer in te zetten op creatieve, verrassende én eigenwijze concepten.”

In 2007 startte Esther ­Vandebroek Grand Events op in bijberoep. “Eigenlijk als een uit de hand gelopen hobby”, geeft ze toe. “Een aantal vrienden en kennissen schakelden mij in als weddingplanner. Via mond-tot-mondreclame ­kwamen er steeds meer aanvragen binnen. In 2014 waagde ik dan definitief de sprong naar het fulltime ondernemerschap. Vandaag doe ik zo’n 35 events per jaar. De titel ­Womed-Award Belofte Limburg 2017 gaf ­bovendien een stevige boost.”

Van 25 tot 1.000

Gestart met privéfeesten werkt Grand Events vandaag veel in opdracht van bedrijven. “Van een opening, productlancering, personeelsfeest tot teambuilding, voor events van 25 tot 1.000 personen kan je bij mij terecht”, ­vertelt Esther. “Ik probeer daarbij steeds een verhaal neer te zetten. Zelfs over het kleinste detail is nagedacht. Dat start met de uitnodiging, maar vind je verder terug in de kleuren, signalisatie, menukaarten, ­materialen of zelfs de catering. Pas als het hele ­plaatje klopt en je het DNA van het bedrijf of de persoon herkent, krijg je een evenement dat blijft hangen bij de gasten.” Met een achtergrond als journalist en marketeer neemt Esther trouwens met veel expertise ook de bijhorende communicatie voor haar rekening.

Tot in de puntjes

Zo’n oog voor detail vraagt uiteraard een stevige dosis planning. Het blijkt één van de stokpaardjes van Esther: “Alle events worden tot in de puntjes voorbereid. In een uitgebreid draaiboek beschrijven we alle stappen van opbouw tot afbraak, wat hiervoor nodig is én wat het plan B is bij bijvoorbeeld slecht weer. Op elk event is er een verantwoordelijke aanwezig van begin tot einde. Meestal ben ik dat zelf. Als er dan toch eens iets misloopt, merken de gasten het vaak niet eens omdat we op een duidelijke structuur terugvallen.”

Make it happen

Grand Events is momenteel een éénmanszaak, maar daar zou binnenkort weleens ­verandering in kunnen komen. “Ik werk samen met een aantal betrouwbare leveranciers en freelancers. Een vaste ploeg die op elkaar ingespeeld is. Het plan is echter om op korte termijn te verdubbelen in omzet én een beperkt aantal vaste medewerkers aan te werven. En dat moeten er zijn met een make-it-happen-attitude en hup-met-de-geit-mentaliteit”, besluit Esther al lachend.

 

Grand Events bvba
Kiezelstraat 49
3500 Hasselt
M. 0499 35 02 48
esther@grandevents.be
www.grandevents.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels