Guesthouse vol ontdekkingen
Luc Theuwis & Jean-Claude Bormans Testimonial - Grutman Home Decor & ARTandADVICE

Guesthouse vol ontdekkingen

Testimonial - Grutman Home Decor & ARTandADVICE

Waar de één zijn strepen verdiende als zaakvoerder van Grutman Home Decor, is de ander ruim dertig jaar een gekende naam in de kunstwereld. Laat twee zo’n ondernemende geesten als Jean-Claude Bormans en Luc Theuwis samenwerken én je krijgt gegarandeerd een uniek eindresultaat. “Een inspirerende plek waar kunst, design en innovatieve materialen in elkaar overvloeien, daar mikken we op.”

Al 80 jaar staat de naam Grutman garant voor service en kwaliteit. Toch blijft dit familiebedrijf zichzelf steeds heruitvinden. “Vorig jaar beslisten we om de afdeling vloerbekleding, onder de naam Grutman Floorconcepts, apart in de markt te zetten. Naast de interieurzaak ‘Home Decor’ in centrum Hasselt - waar we inzetten op beleving en totaalprojecten - hebben we op de Grote Ring ons vakmanschap in vloerbekleding meer ruimte gegeven in een gloednieuwe toonzaal.

Zowel particulieren en architecten als bouwpromotoren kunnen er terecht voor advies en professionele plaatsing. Het brede gamma, van sportvloer tot traploper, is uniek voor Limburg en heel wat innoverende producten worden er in de kijker gesteld. “Ongeveer tegelijk vertelde Luc Theuwis mij over zijn nieuwe plannen. Met zijn typerend enthousiasme had hij mij meteen overtuigd om mee te werken aan dit bijzonder project."

Kijkwoning én AirBnB

Luc Theuwis is de drijvende kracht achter ARTandADVICE waarmee hij al 30 jaar lang de brug vormt tussen kunstenaar en liefhebber. “Toen er in een iconisch flatgebouw uit de jaren 60 een appartement te koop kwam, ontworpen door Michel Jaspers en Jos Dubois, hebben we geen seconde getwijfeld. We renoveerden het vanaf de betonstructuur en richtten het volledig in met unieke kunst- en designstukken. Van verlichting tot vloer, van servies tot tafel of schilderij, alles in deze flat heeft een verhaal.”

Rogier Rensen, Stuf, Fabian Van Severen, Sara Bomans, Luc Vleugels, Georges Meurant, Jupp Linssen, Luc Hoekx, ... het zijn maar enkele namen waarvan je er werken of designstukken ontdekt. Luc verhuurt het pand via AirBnB en stelt het ter beschikking aan (inter)nationale kunstenaars, trendsetters en relaties. Verder kan je de ruimte boeken als vergaderzaal of brainstormruimte. “En Jean-Claude mag het gebruiken als kijkwoning."

Alle vloeren en de wandbekleding in de badkamer en keuken nam Grutman voor haar rekening. ­Volledig passend binnen het concept werd uitgepakt met een sfeervolle parketvloer in de living en innovatieve materialen in de natte ruimtes. “We kozen o.a. voor een cementgebonden gietvloer. ‘Beton Design’ zorgt voor een naadloze betonlook op vloer en wand en beschikt over heel wat voordelen t.o.v. bekende varianten. De bad­kamer hebben we dan weer met ‘Tin stone’ bekleed, een flinterdunne échte natuursteen die je in principe gewoon kan uitrollen. Met dit project laten we zien wat allemaal mogelijk is én mensen overtuigen om met ons in zee te gaan. Maar bovenal moet elk bezoek aan dit appartement een kleine ontdekkingsreis worden."

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels