Past MVO in de schoonmaak?
Nathalie Jonkers & Erwin Allary Vraag & Antwoord - All Top Clean Products

Past MVO in de schoonmaak?

Vraag & Antwoord - All Top Clean Products

Maatschappelijk en verantwoord ondernemen past perfect in het onderhoud van je onderneming. De ­dagelijkse schoonmaak kan perfect uitgevoerd worden met ecologische producten. Deze producten zijn zeker niet duurder of minder goed dan de traditionele chemische, integendeel. Op de verpakking van deze producten zal je zien dat er geen gevaren­symbolen meer staan. Dat maakt dat de mensen van het onderhoud ze veilig kunnen gebruiken zonder risico te lopen op letsels. De producten zijn 100% afbreekbaar, er is geen risico op milieuvervuiling. Dat is al een eerste stap.

Welk materiaal gebruiken we dan best ?

Het poetsen met microvezel is de volgende stap. Zowel in het interieur, sanitair onderhoud en in het vloeronderhoud is microvezel de meest ecologische keuze. Als je met microvezel wil werken, is het wel belangrijk dat je de juiste methode gaat hanteren. Een goede opleiding en begeleiding zijn aangewezen. In de dagelijkse reiniging kan je perfect werken zonder gebruik van producten, of waar nodig met een sterk gedoseerd product. Ten eerste zal alles afhangen wat men dient te poetsen, de soort vervuiling en de vervuilingsgraad. Als je bijvoorbeeld sanitair gaat poetsen, zal een microvezeldoek geen kalksteen verwijderen. Daarvoor heb je wel degelijk een product nodig. Een tweede punt is de frequentie van het onderhoud. Als je dagelijks gaat schoonmaken, zal je minder product nodig hebben.

Hoe kunnen we het onderhoudspersoneel op een ergonomische manier laten werken?

De combinatie van microvezel en de juiste poetsmaterialen zal voor het onderhouds­personeel resulteren in minder belasting van het lichaam. Men kan kiezen voor onderhoudskarren waarop een ­perssysteem zit of om te werken met voorbevochtigde moppen. Dat laatste zorgt ervoor dat we met de kar geen water meer transporteren. Men neemt steeds een ­zuivere verse mop en men gaat de mop niet spoelen in het water dat na een aantal spoelbeurten al lang geen vers water meer is. Door de ­microvezeldoeken op een speciale manier te vouwen, zorg je ervoor dat je steeds verschillende vlakken hebt om te poetsen en dat je niet naar je emmertje moet om de doeken uit te wringen. Zo zorgen we voor minder belasting op de polsen en de rug.

En wat als de ­vloeren worden gepoetst met machines ?

De nieuwste schoonmaakmachines hebben een ingebouwd doseersysteem. Dit heeft als voordeel dat we minder product gaan verbruiken. Maar men kan de vloer ook onderhouden met diamanten vloerpads. Deze pads poetsen en polijsten de vloer mechanisch met alleen maar water, in plaats van gebruik te maken van chemische producten. Deze pads zijn toepasbaar op éénschijfsmachines en schrobzuigautomaten en zijn geschikt voor alle soorten vloeren.

Conclusie

De combinatie van ecologische producten en microvezelconcepten, en het gebruik van diamanten pads op de machines zal al een goede bijdrage leveren aan het MVO-beleid van uw bedrijf. We geven de mensen van het onderhoud de juiste opleiding en begeleiding om met dit alles aan de slag te kunnen gaan. Zo kunnen ze op een ecologische en ergonomische wijze een beter resultaat verkrijgen. Gelukkige poetsers zorgen voor een proper resultaat.

Beantwoord door All Top Clean Products

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels