Voor een ijzersterke service
Ingrid Koolen & Kris Iliaens Bedrijfsprofiel - Iliaens

Voor een ijzersterke service

Bedrijfsprofiel - Iliaens

Iliaens is al drie generaties lang specialist op het vlak van ijzerwaren, sloten, sanitair, gereedschap, centrale verwarming, alternatieve energie en beroepskledij. Het familiebedrijf heeft nu forse uitbreidingsplannen en maakt zich helemaal klaar voor de toekomst.

Wat meer dan 70 jaar geleden startte als een kleine onderneming is vandaag uitgegroeid tot een bloeiende familiezaak met 19 medewerkers. Intussen is de derde generatie aan zet. Zowel particulieren als vakmannen kunnen bij Iliaens in Alken terecht voor onder andere professionele machines, gereedschap en HVAC-benodigdheden, beroepskledij en sloten. “De zaak aan de Steenweg is ondertussen te krap geworden”, zegt Ingrid Koolen. “Het is ook hoog tijd om alles beter te organiseren en daarvoor is extra ruimte nodig. We hebben op het industrieterrein in Alken een kmo-terrein gekocht van zo’n 12.500 m2, net tegenover de autokeuring. We zullen in eerste instantie ongeveer de helft van het perceel gebruiken voor een nieuwbouwproject. Als alles goed gaat, moet het pand in 2019 klaar zijn. Het terrein biedt heel wat opportuniteiten. We kunnen elke afdeling de ruimte geven die het nodig heeft. Bovendien is er meer dan voldoende plaats om te parkeren.”

IJzerwaren en gereedschap

Iliaens startte in 1947 met ijzerwaren. Vandaag zit dat nog altijd in het gamma. Nagenoeg alle schroeven, bouten, haken, klemmen en profielen zijn los verkrijgbaar. “Het aanbod gereedschappen is eveneens erg uitgebreid. Net zoals het assortiment professionele machines”, zegt Kris Iliaens. “We verdelen én herstellen toestellen voor doe-het-zelvers en professionals. Onder andere van Makita, Fein, Metabo, Hitachi, Carat, Kranzle, Airpress, Echo... Uiteraard mag elke klant op advies en ondersteuning rekenen. Met onze service maken we echt wel het verschil.”
Heb je naast de gereedschappen ook werkkledij nodig? Iliaens is al een hele poos partner en ­regioverdeler van het gerenommeerde merk ­Blåkläder. Hun gamma bestaat onder andere uit ­werkkledij voor de ­bouwsector, ­overalls, werkhandschoenen en veiligheidsschoenen. “Indien gewenst kan alles zelfs gepersonaliseerd worden met je eigen logo.”

Slotenmakerij en beveiliging

Een andere belangrijke bedrijfstak van Iliaens is de slotenmakerij. “Je wil je uiteraard altijd goed beschermen tegen inbraken”, zegt Jacky Ballet. “Wij staan in voor mechanische beveiliging van ramen, deuren, poorten en keldergaten. Daarnaast plaatsen, herstellen en onderhouden we cilindersloten, deurpompen, elektrische ­ope­­­ners en systemen voor toegangscontrole zoals Airkey, dit zowel voor particulieren en bedrijven. Ook voor kluizen en brandkasten kan men bij Iliaens terecht. ­Speciaal voor de b2b-sector maken we ook sluitplannen. We hebben een servicelijn voor dringende interventies. Voor verdere info kan je mailen naar jacky@iliaens.be.”

Iliaens

Sanitair en centrale verwarming

Ook voor je sanitaire installaties en badkamerinrichting kan je sinds jaar en dag bij Iliaens terecht. “Doe-het-zelvers en professionals doen vaak een beroep op onze grote stock van installatiemateriaal en wisselstukken. Daarnaast hebben we een eigen plaatsingsdienst voor sanitair, badkamermeubelen, douches en baden. Uiteraard doen we verschillende nieuwbouwprojecten, maar we zijn ook erg gegeerd voor renovaties”, klinkt het. “Het overgrote merendeel van onze projecten situeert zich dichtbij, in een straal van pakweg vijftien kilometer.”

Ketelonderhoud

Iliaens verkoopt én plaatst ook radiatoren, gas- en mazoutketels, vloerverwarming en regelaars. “Ook hiervan hebben we een grote stock. Dat vinden heel wat installateurs zo’n grote troef”, zegt Kris Iliaens. “Bovendien zijn we erkend om onderhoud aan gas- en ­mazoutketels te doen. We adviseren ook al onze klanten om nu een onderhoud in te ­plannen ipv in de wintermaanden, want dan zijn de wachttijden veel langer. Een simpel ­mailtje naar patrick@iliaens.be of telefoontje naar 011/48.04.22 volstaat. We sturen dan snel een technieker op pad.”

Alternatieve energie

De meest recente bedrijfstak van Iliaens is alternatieve energie. “Als verlengstuk van de centrale verwarming en ­sanitaire installaties hebben we ook warmtepompen en zonneboilers”, zegt Kris Iliaens. “Hier werken we eveneens met kwalitatieve merken met hoge rendementen. Wie interesse heeft, springt gewoon even met zijn of haar plannen binnen. We zoeken dan graag naar de meest optimale oplossing.”

Businesskorting

Als lid van Asamco, een ­nationale aankoopgroepering voor de technische vakhandel, kan Iliaens alle ­k­­waliteitsproducten aan erg scherpe prijzen aanbieden. Bovendien organiseert het familiebedrijf ­regelmatig ­promoties en acties. “Die vind je op onze ­website en ­Facebook-pagina. En we ­hebben speciale ­tarieven voor iedereen met een btw-nummer. Om van de businesskorting te ­genieten, volstaat het om een e-mail te sturen naar ingrid@iliaens.be. Vermeld zeker je bedrijfsgegevens én ondernemingsnummer. Ik activeer de korting dan ­onmiddellijk in ons kassasysteem!”

De eerste week van het bouwverlof is Iliaens nog geopend. Het jaarlijks verlof loopt van 21 juli tot en met 5 augustus.

Iliaens
Steenweg 119-121
3570 Alken
T. 011 48 04 20
info@iliaens.be
www.iliaens.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels