Betonnen <br>ambachtslui
Griet Pauli Pauli Beton

Betonnen
ambachtslui

Pauli Beton

Pauli Beton produceert vloerelementen in gewapend beton en voorspanbeton. Dit familiebedrijf uit Hoeselt wordt intussen geleid door de tweede generatie. “In 2003 namen wij het bedrijf over van onze nonkels”, vertelt Griet Pauli die samen met Jean-Marie, Steven en Bart zaakvoerder is. “Met ons team van 30 medewerkers leveren we vandaag meer dan 500.000 m2 betonvloeren per jaar op. Toch blijft onze sterkte dat we elke klant persoonlijk kennen.”

Pauli Beton werd opgericht in 1954 toen zes broers in Munsterbilzen begonnen met het produceren van betonnen metselstenen. In 1980 volgde de verhuis naar het industrieterrein in Hoeselt. “Toen werd de productie voor een groot stuk geautomatiseerd én focusten we al op vloerelementen”, graaft Griet in het verleden. “Toch blijft beton maken een echte ambacht. Je moet rekening houden met de juiste mix van grondstoffen, het meest geschikte type zand en grind, de weersomstandigheden, enzovoort. Door onze CE-, BENOR- en KOMO-labels zijn klanten bij ons steeds zeker van de hoogste kwaliteit.”

Investering in voorspanbeton

In 2003 namen Griet, Jean-Marie, Steven en Bart Pauli het bedrijf over van hun nonkels. Tien jaar later investeerden ze fors in een nieuwe fabriek om voorgespannen vloerelementen te maken. “Dit slanke type voorspanwelfsel kan een veel hogere belasting aan. Het wordt vooral gebruikt in de industriebouw, grote appartementsblokken en openbare gebouwen zoals rust- en ziekenhuizen. Onze vloerelementen in gewapend beton blijven met zo’n 350.000 m2 per jaar de grootste productgroep, maar in de voorspan vloerelementen klokken we toch ook al af op meer dan 150.000 m2. En dit aantal neemt elk jaar toe, het was de investering dus zeker waard”, lacht Griet.

Zuiderburen

De klanten van Pauli Beton zijn projectontwikkelaars, bouwheren, aannemers en groothandelaars. Enigszins verrassend is het feit dat dit klantenbestand zich voor een groot stuk in Wallonië bevindt. “Dat is historisch zo gegroeid”, legt Griet uit. “Door onze ligging vlak aan de E313 zijn we ook snel over de taalgrens. We werken trouwens heel goed samen met onze Zuiderburen, de meesten zijn al tientallen jaren klant. In de toekomst willen we wel meer richting Vlaanderen uitbreiden.”

Toekomstvisie

Meer dan 64 jaar bestaat Pauli Beton al ondertussen. Hoe ziet de tweede generatie de toekomst? “Een glazen bol zou ik graag willen, maar heb ik jammer genoeg niet”, vertelt Griet met een kwinkslag. “De komende jaren focussen we uiteraard op de verdere expansie van onze nieuwe voorspanbetonfabriek. Daarnaast vinden we het belangrijk om onze eigenheid te behouden: flexibel zijn, kortbij bij onze klanten staan, oplossingen aanbiedingen, persoonlijke contacten uitbouwen en de beste kwaliteit leveren.”

Pauli Beton

Industrielaan 19
3730 Hoeselt

T. 089 41 13 00

info@paulibeton.be
www.paulibeton.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels