Beweging voor een hogere productiviteit
Rudi Maes & Tom Verluyten Vraag & Antwoord - Take 5 and play

Beweging voor een hogere productiviteit

Vraag & Antwoord - Take 5 and play

Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat we ons alerter en wakkerder voelen. In examenperiodes vragen we onze studenten immers ook om regelmatig een actieve pauze in te lassen. Zo kunnen ze terug met een fris hoofd aan het volgende hoofdstuk beginnen.

Dubbele winst dankzij beweging op de werkvloer

Voor onszelf en onze medewerkers geldt net hetzelfde. Ook onze efficiëntie vermindert na een uur aandachtig werken. Alleen is dan de vraag: hoe zetten we onszelf effectief in beweging? 5 kilometer lopen? 50 minuten wandelen? Het kan allemaal, maar voor een effectieve productiviteitsverhoging volstaan 5 minuten tafelvoetbal, pooltafel of darts. Je haalt daar namelijk dubbel profijt uit:

  • je voelt je meer ontspannen;
  • je energiereserves zijn terug opgeladen;
  • je zuurstofniveau komt weer op peil;
  • en je creativiteit krijgt een nieuwe boost.

Netwerken en positieve vibe

Daarnaast verbetert samenspelen samenwerken. Dankzij een spel leren collega’s elkaar in een andere context kennen over afdelingsgrenzen heen. Ze weten elkaar dan makkelijker te vinden als ze elkaar nodig hebben voor werkgerelateerde zaken.

Spelen tijdens de uren en toch meer gewerkt

Bovendien blijkt uit onderzoek dat spelen tijdens de werkuren de productiviteit zo verhoogt dat de arbeidsoutput stabiel blijft. Ook al werkt het individu minder uren, er wordt dus evenveel werk verzet. Dat juist actief ontspannen en bewegen zo belangrijk zijn voor het verhogen van de productiviteit heeft een heel simpele oorzaak: er bestaat een vernietigend verband tussen hoge stresslevels en lagere productiviteit. Laat je dus geen ruimte voor onstpanning, dan zakt de efficiëntie van je werk.

Laat die student dus op tijd pauzes nemen. En je medewerkers ook.

Ontspannen ­medewerkers met een groot netwerk en een ­ontspannen leider zijn gelukkige medewerkers. En gelukkige ­medewerkers?

  • Die zijn: 2x minder ziek
  • 9x zo loyaal
  • 37% betere verkopers tot 31% productiever

Download onze 5 tips voor een ontspannen werksfeer op
take5andplay.be/werksfeer

Beantwoord door Take 5 And Play

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels