Stercke vrouw
Elke Stultjens Stercke vrouwen

Stercke vrouw

Stercke vrouwen

Elke Stultjens zette haar eerste carrièrestappen in de luchtvaartsector. Na heel wat jaren projectmanagement ging ze aan de slag als freelance docente. In 2011 was de tijd rijp voor de volgende stap: haar eigen trainingscentrum voor softwareopleidingen. Dit jaar is BestBuro sterk gegroeid van twee tot zeven medewerkers, en er zijn ondertussen nog vacatures.

“Ik heb helemaal geen IT- opleiding maar het was en is wel mijn passie. Het was dus geen uitgestippeld traject, ik ben erin gerold. Aan de andere kant is het niet echt verrassend. Ondernemen zit in het bloed, en hard werken ook. In mijn familie zijn er verschillende zelfstandigen en ik ben de kleindochter van een ex-mijnwerker het wroeten zitten in de genen. Wij werken hard en met heel veel passie daardoor voelt het niet alsof het hard werken is, en vooral … altijd met gezond boerenverstand.”

Trots?

“Natuurlijk ben ik trots op BestBuro, maar dat is niet alleen mijn verdienste. Het succes van BestBuro is te wijten aan de inzet van alle medewerkers, onze klanten en leveranciers alsook de steun van mijn gezin. Ik vind het vooral belangrijk dat ik iets gevonden heb dat ik ontzettend graag doe, En dat ik mezelf kan blijven. Weet je wanneer wij écht trots ben zijn?.” Als onze klanten tevreden zijn!

Visie?

“Mijn oma zei altijd ‘stom heiligen kunt ge niet dienen.’ Dat heb ik onthouden. Daarom vind ik openheid en communicatie zo belangrijk. Als er iets op je lever ligt, moet je dat zeggen. En er is niks zo fijn als mensen die het niet met je eens zijn. Van een andere mening kan je heel wat leren. Bij BestBuro zitten we minimaal één keer per week met het hele team samen en daarnaast zijn er vele overlegmomenten met onze klanten. Ik vind het belangrijk om met twee voeten op de grond te blijven. Iedereen maakt fouten, maar de kunst zit ‘m in het oplossen.”

Maken vrouwen het verschil?

“Is dat hele ‘gendergedoe’ nog niet voorbij? Het geslacht van een individu maakt toch helemaal niets uit. Het is vooral belangrijk om jezelf te zijn en te doen wat je graag doet. Weet je wat mij soms stoort tijdens netwerkmomenten? Dat mannen altijd over cijfers spreken en vrouwen over hun gezin. Ik ben zelf mama en moet ook zien dat ik alles gebolwerkt krijg. Dat is een kwestie van organiseren. Het maakt niet uit wie de leiding neemt in een bedrijf: een man of een vrouw. Ik wil zelfs niet als ‘baas’ beschouwd worden. Ik ben een deel van het team die gewoon het goede voorbeeld probeert te geven, samenwerkt om alles te betalen en uiteindelijk moet iemand de beslissing nemen, noem je dat dan baas? Ok dan

Work-life balance?

“Eigenlijk is dat ook een clichévraag. Ik geloof niet echt in die zogenoemde work-life balance. Dat creëer je zelf, naar best vermogen en dan heb je de balance die een goed gevoel geeft. BestBuro is mijn passie, daar denk ik na 17 uur ook nog aan. Soms krijg ik een geweldig idee terwijl ik bij de kapper zit of aan het koken ben. Wie graag werkt, maakt dat onderscheid niet. Als je job een passie is, kom je ’s avonds ook blij thuis. Dat geluk straal je uit op je gezin. Dat vind ik véél belangrijker. En ja, er is nog tijd voor een hobby. Ik ben fervent bezig met hondensport en ook daar leer ik veel uit dat ik op de werkvloer kan toepassen. Een computer doet wat jij commandeert, een hond niet. En als het dier iets niet begrijpt, is het vooral belangrijk om het op een rustige, plezante manier aan te leren. Dat proberen we tijdens onze softwareopleidingen ook.”

Tips voor starters?

“­Negeer de bloemen! Je hebt niets aan mensen die alleen maar zeggen hoe goed je bezig bent. Durf alles in vraag te stellen en wees ontzettend kritisch op jezelf en dan pas op de anderen. Daar word je alleen maar beter van.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels