Verticale vrijheid
Lennert Swaeb Wiish

Verticale vrijheid

Wiish

Bij het Antwerpse Wiish klop je aan voor alle soorten gepersonaliseerde en standaardliften: voor goederen en personen, en voor thuis, op kantoor en in een industriële omgeving. De liften van KLEEMANN, een van de grootste producenten in Europa, vormen de basis. Verder is the sky the limit.

Even de lift nemen. We vinden het zo vanzelfsprekend – in een hoog kantoorgebouw of een groot appartementsblok. Liften zijn een vorm van vrijheid. En die vrijheid begint voor liftbedrijf Wiish bij het ontwerp. Lennert Swaeb: “We installeren veel standaardliften. Toch ligt onze sterkte bij de uitdagende projecten. In de klassieke bouw past de architect de plannen aan de lift aan. Bij ons is het omgekeerd: we passen onze liften en kokers aan het gebouw aan. Hightech, wettelijk in orde en voor de gangbare marktprijzen.”

Zo plaatste Wiish bij een bedrijf een elektrische – geen hydraulische – goederenlift met een hefvermogen van 5 ton. Ook installeerden ze in een Antwerpse trappenhal van 1,20 m x 1,20 m een volledig op maat gemaakte liftschacht met lift. En voor de eigenaar van een geklasseerd gebouw toverde Wiish de trappenhal om tot een glazen liftkoker met een huislift.

Open source

Lennert Swaeb: “Andere liftbouwers beginnen zelfs niet aan zulke projecten. Onze technici smullen daarvan. Ook al krijgen ze een kant-en-klaar lastenboek, dan nog pluizen ze verder uit hoe het liftontwerp nog beter, voordeliger en vernuftiger kan. Copy-pasten, daar doen we niet aan mee.” Nog een verschil met de meeste liftbedrijven: al de systemen zijn open source en alle stukken zijn vrij op de markt verkrijgbaar. Mocht je toch niet tevreden zijn van hun diensten, dan kun je gaan en staan waar je wilt – hoewel Wiish voor niets minder gaat dan een sterke langetermijnrelatie.  

Onderhoud en modernisering

Wiish levert niet alleen liften. Ze doen ook het periodieke onderhoud. Hun technici staan de klok rond paraat om eventuele storingen op te lossen. En ze zorgen voor de modernisering. Je profiteert ook van die services als je lift niet door Wiish is geplaatst.

Verdriedubbeling

2018 was een topjaar. Toch willen ze in 2019 het aantal geïnstalleerde liften verdriedubbelen. Lennert Swaeb: “Wiish is een ambitieus team van technici met heel wat ervaring in de liftensector. De oudste medewerker zit 20 jaar in het vak, de jongste 5 jaar. We zijn op ons best als we het onmogelijke mogelijk kunnen maken. Zo willen we op onze manier de sluimerende bouwsector wakker schudden. We willen volle gas vooruit, keer op keer technisch en bouwkundig hoogstaande liften afleveren en ons tegelijk amuseren. Komen er nieuwe lifttechnieken op de markt, met internet of things, predictive maintenance of meer energie-efficiëntie? Dan staan wij op de eerste rij om die in onze liften te gebruiken.”

Wiish

Villa Raphaëlle
Bist 47/03
2180 Antwerpen

M. O497 35 64 61

hello@wiish.be
www.wiish.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels