Claudia & Cerina Marchetta
Claudia & Cerina Marchetta

Claudia & Cerina Marchetta

Stercke vrouwen

Spontaan, besluitvaardig, en met een gezonde dosis Italiaans temperament. De zusjes Marchetta staan samen met nicht Vanja en broer Gianni klaar om als tweede generatie bouwgroep Marchetta te leiden. Innovatie in nieuwe technieken en diversificatie in villabouw, woningbouw en projectontwikkeling helpen het orderboekje goed gevuld te houden.

Verrassende reacties

“Sommige mensen kijken even op als een vrouw van 31 namens een bouwbedrijf rond de tafel zit. Maar naarmate we nu meer op de voorgrond komen, wennen onze klanten daar snel aan. Toen we 10 en 12 jaar waren, zaten we al aan de keukentafel folders te plooien. We hebben de juiste studies gedaan en zijn letterlijk opgegroeid in het bouwbedrijf. In eerste instantie moet je je misschien iets harder bewijzen omdat je vrouw bent. Maar gesprekspartners merken al snel onze kennis en ervaring die komt bovendrijven.”

Eigen accenten

“We komen nu naar buiten met een nieuwe uniforme huisstijl en logo. Dat trekken we ook door in onze nieuwe gevel en toonzaal. Daarin leggen we echt onze eigen accenten. Pa laat ons vrij om beslissingen te nemen. Hij geeft nog wel zijn mening en daar luisteren we ook naar, maar we zijn uiteindelijk vrij om ons eigen ding te doen. Het mag al eens flink stuiven maar binnen de vijf minuten zijn discussies opgelost. We verstaan elkaar uitstekend. Zowel op het werk als daarbuiten. Het is een enorm voordeel dat we alle vier erg complementair zijn. Ieder van ons kan doen wat zij of hij graag doet. Dat maakt ons beter en sterker. “ 

Grootsheid schuilt in de kleine dingen.

Gelachen

“Discipline en duidelijke afspraken moeten er zijn, maar er mag zeker al eens gelachen worden. We zijn een hecht familiebedrijf waar iedereen kort bij elkaar staat. De meeste van onze vijftig werknemers werken al heel lang bij ons en hebben ons nog als kind gekend. Soms gaat het er kort en zakelijk aan toe, maar iedereen moet zich ook kunnen amuseren op het werk. We willen het bedrijf graag verder uitbouwen in evenwicht met een gezinsleven. Doordat we met vier zijn lukt dat voorlopig heel goed.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels