Streven naar 100% klanttevredenheid

Best after sales dealer trucks

Mercedes Claes & Zonen vierde in 2013 haar 20ste jaar als officiële concessiehouder van Mercedes-Benz en werd tevens door het merk uit Stuttgart uitgeroepen tot ‘Best after sales dealer trucks’. Het familiebedrijf uit Sint-Truiden omvat ook NV Euro-Trucks Claes, de officiële concessiehouder van Mercedes-Benz bedrijfsvoertuigen en de enige Used 1-dealer in Limburg.

Ludo, Edmond, Luc en Johnny zijn de vier broers aan het roer van Claes & Zonen. In 1950 startte vader André Claes kleinschalig met een revisiebedrijf. Enkele decennia later heeft het familiebedrijf vestigingen in Sint-Truiden, Tienen en Tongeren met de concessies van Mercedes-Benz personen- en bedrijfsvoertuigen.

Ludo Claes neemt de algemene leiding van Euro-Trucks Claes voor zijn rekening dat een concessie uitbaat van nieuwe Mercedes lichte en zware bedrijfsvoertuigen. “Van kleine stadsbestelwagen tot grote bouwvoertuigen. Voor elk bedrijf kunnen we het gepaste voertuig aanbieden. Niet enkel voor de aankoop kan u bij ons terecht, maar ook voor verder onderhoud en herstellingen. Ons revisie- en carrosseriebedrijf maakt deel uit van deze site. Dat is iets wat geen enkele andere Mercedes-Benz concessiehouder heeft. Wij hebben dit allemaal in huis.”

Mercedes-Benz Used 1

Euro-Trucks Claes maakt ook steeds meer naam als enige Used 1-dealer in Limburg met de verkoop van jonge, tweedehands en lichte bedrijfsvoertuigen. Bovendien is het de enige concessiehouder in heel Europa die een toonzaal heeft voor Used 1-voertuigen.

“Mercedes-Benz Used 1-voertuigen zijn jonge tweedehandsbestelwagens die een strenge selectieprocedure hebben ondergaan en moeten voldoen op 130 technische controlepunten. Die controles worden uitgevoerd door onze specialisten,  alvorens ze aan de klant worden aangeboden”, legt Ludo het principe uit. “Wij maken daar zelfs 131 punten van bij Euro-Trucks Claes. Zo meten wij ook de compressiedruk van de motor. Dit biedt  voor de klant een extra zekerheid.” 

Investeringen

Alle werknemers worden constant bijgeschoold door Mercedes-Benz. Zo blijft het personeel steeds up-to-date betreffende technieken en kennis. Naast investeringen in personeel, wordt er ook stevig ingezet op materiaal. “We zijn één van de twee in België met een vermogensbank. Dat is een zware investering die we gedaan hebben om een bijkomende service aan onze klanten te kunnen aanbieden. Ook op het gebied van IT investeren wij continu.”

Allesomvattend luidt de slogan bij Euro-Trucks Claes: ‘Als je kwaliteit levert, val je nooit stil’. “Daarmee bedoelen we: als je de klanten een goed product levert samen met een goede service, dan sta je niet of weinig in panne. Wij hechten zeker zoveel belang aan de naverkoop, dan aan de verkoop. Stilstaan kost geld voor de klanten, daarom moeten we kort  op de bal spelen”, besluit Ludo.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels