Gastronomisch vuurwerk
Jaume Soler Benguerel, Daan De Maerteleire, Gastronomisch vuurwerkAnne-Sophie Breysem,

Gastronomisch vuurwerk

Restaurant Ansoler

Zet drie jonge, gedreven horecamensen samen, kruid met wat ambitie en een flinke snuif originaliteit en je krijgt … vuurwerk. Restaurant Ansoler is nog maar sinds juli 2018 geopend, maar kreeg wel al een knappe 14/20 van Gault & Millau.

Anne-Sophie Breysem (Lady Chef of the Year 2015), Jaume Soler Benguerel en Daan De Maerteleire vervulden afgelopen zomer een gezamenlijke droom: een eigen zaak in Hasselt. “We hebben allemaal al flink wat ervaring opgedaan in verschillende restaurants. Maar nu was het tijd om op eigen benen te staan”, legt maître Daan De Maerteleire uit. “Het pand hadden we snel gevonden. Dit herenhuis is van de schoonouders van Jaume. We hebben de benedenverdieping van het 19de-eeuwse pand volledig gerenoveerd. Het resultaat? Een wit, strak interieur, goed voor maximaal 24 zitplaatsen.”

9-gangenmenu

’s Middags serveert Restaurant Ansoler een lunch van 2, 3 of 4 gangen. “Het zijn allemaal gastronomische gerechten met fusion-invloeden. Ik stel alles aan tafel voor. En ’s avonds hebben we een 4-, 7- en zelfs 9-gangenmenu. Nagenoeg alles is huisbereid. Inclusief de broodjes en boter”, gaat Daan De Maerteleire verder. “De rode draad? We willen onze gasten verwonderen. Niet enkel met unieke, uitgebalanceerde smaakcombinaties, maar ook met de allerlekkerste wijnen. We hebben een uitgebreid assortiment Spaanse, Franse en Italiaanse wijnen. Daarnaast serveren we minderbekende pareltjes uit Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Moldavië. En voor onze koffie doen we een beroep op Monx uit Zonhoven. De blends uit Guatemala en Ethiopië zorgen voor een unieke smaakbeleving. Een lekkere koffie is de ultieme afsluiter, toch?”

Dynamisch team

Anne-Sophie, Jaume en Daan zijn overtuigd van hun concept. “We zijn jong maar ontzettend gedreven. We weten simpelweg wat we willen: onszelf blijven. Elke gast moet hier met een fijn gevoel naar buiten gaan. We willen verrassend uit de hoek komen, op hoog niveau. Ambitieus? Ja, absoluut. De vermelding in Gault & Millau heeft ons al erg veel deugd gedaan. Al is zo’n quotering in een culinaire gids geen doel op zich.”

Unieke borden

Niet enkel de gerechtjes die je geserveerd krijgt, zijn origineel. Ook de borden waarop alles gedresseerd wordt, vind je nergens anders terug. “Riet Claes, de schoonmoeder van chef-kok Jaume, is ontzettend creatief. Ze heeft een klein atelier met een bakoven en ontwerpt onze borden. Dat zorgt voor de finishing touch.”

Restaurant Ansoler

Maastrichtersteenweg 41
3500 Hasselt

M. 0473 26 27 46
info@ansoler.com
www.ansoler.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels