Hoe organiseer je het perfecte tuinfeest?
Esther Vandebroek Vraag & Antwoord - Grand Events

Hoe organiseer je het perfecte tuinfeest?

Vraag & Antwoord - Grand Events

Een feest in eigen tuin is altijd heel bijzonder en uniek. Je bepaalt immers zelf de inrichting, decoratie, animatie, catering, … Maar er komt veel bij kijken en het is niet meteen de goedkoopste manier van feesten. Met deze tips maak je er een memorabel feest van zonder onaangename verrassingen …

Tent

Ga niet uit van mooi zomerweer, want ... we leven in België. Zorg voor een tent in je tuin. Werk daarvoor samen met een erkende tentenbouwer die op voorhand langskomt, de tuin opmeet en een prijsofferte maakt. Boek een looppad en plankenvloer, en zorg dat je tent afsluitbaar is voor kou, zijwind en inslaande regen. Denk ook aan verwarming, zelfs in de zomer.

Tip: Regel een toiletwagen en plaats die vlakbij de tent.

Sfeer

Kies een thema dat bij je past en trek dat door in alle aspecten van het feest: uitnodiging, verlichting, meubilair, bloemen en decoraties. Dompel ook de tuin onder in dezelfde sfeer. Nodig je gasten uit om een bepaalde dresscode te volgen, dat levert vast en zeker mooie sfeerbeelden op.

Tip: Sluit de deuren van je huis tijdens je feest. Zo blijft je huis schoon en geef je dieven geen kans.

Catering

Of je nu kiest voor foodtrucks, een walking dinner, barbecue, picknick of zittend diner, een feest in eigen tuin biedt heel wat ­mogelijkheden qua catering. Vraag aan de cateraar van dienst hoeveel stroom hij nodig heeft en controleer eventueel de bereikbaarheid voor foodtrucks.

Parkeercomfort

Denk aan parkeergelegenheid in de buurt. Kies voor shuttles als de afstand tussen de parking en feestlocatie te ver is. Een parkeerwachter kan handig zijn om te zorgen dat parkerende gasten de buren of het verkeer niet hinderen.

Tip: Zorg voor rijplaten, eventueel schoenbeschermers en paraplu’s als je parkeergelegenheid in een weide voorziet en je regen verwacht.

Op- en afbouw

Houd rekening met een week op- en afbouw. Eerst wordt de tent geplaatst, samen met de toiletwagen en de stroomvoorziening, en vervolgens komen alle afzonderlijke leveranciers hun goederen afzetten. Voor de afbouw geldt natuurlijk de omgekeerde volgorde.

Tip: Check met de leveranciers of ze enkel leveren of ook effectief opbouwen.

Buren

Heb je een DJ of een live band geboekt? Waarschuw dan de buren voor mogelijke geluidsoverlast. Of beter, nodig hen uit op je feest.
Wil je zorgeloos genieten van de voorbereidingen en het feest in eigen tuin? Doe dan beroep op een ervaren partyplanner, zoals Grand Events. Een mooi tuinfeest start immers met een perfecte ­organisatie.

Beantwoord door Grand Events

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels