Mieke Senden
Mieke Senden Stercke vrouw

Mieke Senden

Stercke vrouw

Mieke Senden staat intussen al veertien jaar aan het hoofd van een karakteristieke eventlocatie in Oud-Rekem. In Het Poortgebouw - net naast het Kasteel d’Aspremont Lynden - kan ze haar gastvrijheid de vrije loop laten. Samen met haar schoonzus Marleen Hamers legt Mieke haar gasten in de watten tijdens exclusieve babyborrels, bruiloften en bedrijfsfeesten. 

Horeca is een passie. Dat moet ook, anders houd je het niet vol. Ik ben ook niet gemaakt om stil te zitten. Laat mij maar dingen organiseren, dan ben ik helemaal in mijn nopjes. In Het Poortgebouw ligt de focus vooral op de feesten, maar je bent er ook welkom voor een fijne restaurantavond. Ik ben het ­aanspreekpunt van de offerteaanvraag tot en met aanwezigheid tijdens elk event. Decoratie is ook echt mijn ding. Ik vind het ­heerlijk om gasten te verwonderen. Mijn schoonzus met wie ik al meer dan dertig jaar samenwerk, is dan weer verantwoordelijk voor boekhouding en ontvangst … Samen “sterck” zou ik zeggen.”

Trots?

“Zo fier als een gieter! Dat zie je toch! En een schouderklopje van een gast maakt me erg gelukkig. Vóór Het Poortgebouw stond ik samen met mijn broers en zussen in Euroscoop en Eurotel. Ook dat heb ik altijd héél erg graag gedaan. Het heeft ondanks de lange werkdagen nooit echt aangevoeld als werken …”

Stercktes?

“Ik durf hardop zeggen dat ik een doorzetter ben. Iemand die niet snel opgeeft en niet vies is van hard werken. Ik zorg voor de decoratie, begeleid klanten en maak offertes, maar vind het ook niet erg om emmer en dweil vast te pakken. Meestal begin ik omstreeks acht uur ’s morgens en in het weekend lig ik vaak pas uren na middernacht in bed. Maar ik vind dat niet erg, ik doe mijn job ont­zettend graag. Daarnaast hoor ik vaak dat ik vriendelijk ben. Zulke woorden maken me blij. En ... ik kan werk en privé erg goed gescheiden houden. Het helpt natuurlijk wel dat ik geen kinderen heb. Ik heb me altijd op mijn werk kunnen focussen. In mijn vrije tijd ga ik graag eens paardrijden, wandelen, wellnessen. Ook voor reizen naar Frankrijk of Italië met mijn oldtimer maak ik graag tijd.”

TEAM = Together Everyone Achieves More

Werkpunten?

“Wat ik anders zou willen doen? Als ik terugkijk, wil ik eigenlijk hetzelfde parcours afleggen. Er is niks waar ik spijt van heb. Ook al heb ik in mijn leven toch ook heel wat dingen meegemaakt, ik heb altijd alles met veel zin en passie gedaan. Misschien zou ik wat meer opleidingen volgen, maar dat is dan ook het enige.”

Sterck voorbeeld?

“Mijn vader! Ik heb altijd naar hem opgekeken. Hij was een rasechte zakenman. En een krak in calculeren, supereerlijk en correct Hij was een doorzetter, durver, ondernemer in hart en nieren met een zwak voor gebouwen met een ziel. Ik heb het ondernemerschap niet van een vreemde, het is mij met de paplepel ingegeven. Hij heeft Het Poortgebouw nog gezien, daar ben ik heel blij mee. Niet veel later is hij gestorven.”

Tips voor starters?

“Het is vooral belangrijk als starter om door te zetten en vol te houden. Door hard te werken en vast te houden aan je doel, geraak je er wel. En het allerbelangrijkste: doe wat je graag doet. Dan voelt het niet aan alsof je werkt. Verloopt alles vlot? Blijf dan vooral met je voetjes op de grond en denk niet dat je er al bent. Het kan altijd beter!”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels