Tandem op én naast het werk
Dries Dols & Cerina Marchetta Testimonial - Dols C&P - Marchetta Bouwgroep

Tandem op én naast het werk

Testimonial - Dols C&P - Marchetta Bouwgroep

Twee doorwinterde familiebedrijven die hun klanten ontzorgen en ambitieus naar de toekomst kijken: er zijn duidelijk parallellen te trekken tussen interieurspecialist Dols C&P en Marchetta Bouwgroep. Meer zelfs, naast een goede klant is Cerina Marchetta ook de echtgenote van Dries Dols. “Uitgezonderd een overvolle agenda levert dit alleen maar voordelen op”, vinden ze.

Al sinds 1948 is het van ­oorsprong Nederlandse bedrijf Dols specialist in professionele interieurinrichting. Met de broers Thijs en Dries Dols is vandaag de derde generatie aan zet. Samen met Peter Jans, aan boord sinds de fusie met C&P Furniture in 2017, vormen zij een sterk trio. “Zowel in de zorg, hospitality als woon- en kantooromgevingen zijn we actief. We proberen elk ­project naar een hoger niveau te ­tillen door kennis, ­creativiteit en kwaliteit te combineren. En dat netjes binnen de juiste ­budgetten en deadlines”, opent Dries. “Een aanpak die we terugvinden bij Marchetta Bouwgroep en die zorgt voor een uitstekende match.”

Gedeelde waarden

Niet alleen op het werk, zelfs ernaast komen beide ­familiebedrijven meer dan goed overeen. “Cerina Marchetta is naast een goede klant ook mijn echtgenote”, grijnst Dries. “We ­liepen elkaar vijftien jaar geleden in een studentencafé letterlijk tegen het lijf.” Cerina neemt bij Marchetta Bouwgroep, ontstaan in 1985 en actief in de villabouw, woningbouw en projectontwikkeling, die laatste pijler voor haar rekening. “Dries en ik groeiden allebei op in een warm nest, met hardwerkende ouders die een bedrijf uit de grond stampten. Die gedeelde waardes creëerden vanaf het begin een klik. Het zorgt dat we elkaars klankbord zijn en aanvaarden dat het werk soms voorrang moet krijgen”, vult ze aan.

Passie en normen

Twee drukbezette bedrijfsleiders met twee kinderen ... “Het is vaak niet simpel om alle puzzelstukjes in elkaar te laten passen”, geven Dries en Cerina toe. “We hebben daarom een dubbele agenda: eentje voor het werk en eentje voor ons gezinsleven. Maar zelfs dan is het soms chaos hoor”, lachen ze. “Het is voor ons trouwens geen noodzaak dat de kinderen in onze voetsporen treden. Als ze hun passies volgen en met de juiste normen stevig in het leven staan, zijn we al meer dan gelukkig.”

Omdat de grenzen tussen horeca, winkelruimtes en ook woon- en werkomgevingen steeds flexibeler worden, besloot Dols in 2017 te ­fuseren met C&P Furniture. “Met meer dan 30 jaar ­ervaring en een brede waaier aan design­merken en -­meubelen vult Peter Jans ons ­perfect aan. Binnenkort lanceren we ook ons eigen label onder de naam Atelier Jans. Daarnaast zullen we de ­inrichting verzorgen van de volledige renovatie van de kantoren van Marchetta Bouwgroep. Zo helpen we elkaar verder groeien”, besluit Dries.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels