Unieke oplossing voor pensioenopbouw
Rudi Neven & Marc Verheyen Testimonial - Life Plan - Van Lanschot

Unieke oplossing voor pensioenopbouw

Testimonial - Life Plan - Van Lanschot

Een doorwinterde vermogensbeheerder zorgt niet alleen voor financiële gemoedsrust, maar biedt ook tal van creatieve mogelijkheden. Van Lanschot en Life Plan zijn ervaren experts die bedrijven en ondernemers bijstaan met op maat gemaakte oplossingen. Ze werkten samen een uniek product uit. “Vermogens beschermen en doen groeien: dat is ons doel.”

Van Lanschot is één van de oudste onafhankelijke bankiers van Europa met een geschiedenis die ­teruggaat tot 1737. Als private bank richt het zich op particulieren met een opgebouwd vermogen, ondernemers en institutionele beleggers. In 2002 zette Van Lanschot voet aan de grond in Hasselt. Een mooi gerenoveerd herenhuis, aan wat ooit de Kolonel Dusartkazerne was, vormt de uitvalsbasis van een gespecialiseerd team dat haar klanten wil ontzorgen en hun vermogen wilt beschermen en doen groeien. “In 2014 merkten we de gelijkenis tussen Life Plan en Van Lanschot op”, vertelt Marc Verheyen, commercieel directeur bij Van Lanschot. “Allebei beschikken we over specifieke expertises die gecombineerd een grote meerwaarde betekenen voor onze klanten.”

Rendement optimaliseren

“De afgelopen tijd kregen we heel wat vragen van klanten over het rendement op hun pensioenverzekeringen binnen tak 21”, zegt Rudi Neven, medezaakvoerder van Life Plan, dat op zijn beurt al meer dan 30 jaar instaat voor de pensioenopbouw en inkomensbescherming van haar cliënteel. “Tak 21 is interessant omdat het een veilige belegging is op lange termijn, al is er sprake van een minimum aan rendement. Zeker in vergelijking met een beleggingsportefeuille vallen deze rendementen laag uit. Daarom zochten we naar een alternatief. Al snel kwamen we uit bij tak 23 of een polis gelinkt aan een actief beheerde beleggingsportefeuille.”

Tal van voordelen

Zowel Van Lanschot als Life Plan zijn overtuigd dat de bovenstaande formule tal van voordelen oplevert. “Allereerst zijn de kosten op de premie beperkt. Bovendien is het een eenvoudig en transparant systeem. De mogelijkheid bestaat om de premies maandelijks in een tak 23 te investeren om een ideale spreiding te bekomen. Switchen naar tak 21 kan op elk moment. Door de wereldwijde beleggingen en het actief beheer worden risico’s beperkt en rendementen geoptimaliseerd. De positie in Europees vastgoed werd in januari bijvoorbeeld geruild naar Amerikaanse aandelen om de blootstelling aan het Verenigd Koninkrijk en een potentiële Brexit te verminderen. Tenslotte is dit alles fiscaal aftrekbaar”, geeft Marnic Verduyckt, adviseur bij Life Plan, mee.

Duurzaamste private bank van België

Een extra troef die Van Lanschot op tafel gooit, is dat het belegt in duurzame bedrijven. “Op het juiste moment de juiste beslissing nemen. Daar gaat het om bij beleggen. Verantwoord en duurzaam beleid is daarbij een belangrijke leidraad voor ons. Zo zijn we Ethibel gecertificieerd en erkend als meest duurzame private bank van België. We screenen dan ook alle beursgenoteerde bedrijven uitgebreid op het vlak van maatschappelijk gedrag, milieu en deugdelijk bestuur. Op die manier komt slechts 50% van hen in aanmerking voor een plaatsje in onze investeringsportefeuille. We merken heel duidelijk dat dit soort ondernemingen voor stabiele winstmarges zorgen”, aldus Marc Verheyen.

Kredieten zorgen voor wendbaarheid

Een investering in een beleggingsportefeuille of een pensioenverzekering vraagt een bepaalde beleggingshorizon. Wat als er echter opeens een lucratieve investeringsopportuniteit de revue passeert? Ook daar heeft Van Lanschot een antwoord op. “We gebruiken zo’n beleggingsportefeuille of verzekering dan als waarborg voor een passend krediet. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om te beschikken over voldoende liquide middelen zonder hypothecaire inschrijving of notariskosten”, verduidelijkt Els Decouttere, Senior Commercieel Kredietspecialist bij Van Lanschot.

Nichemaatwerk

De klik tussen Van Lanschot en Life Plan is voor een groot deel te verklaren door hun gedeelde focus op maatwerk. “Elk bedrijf of individu vraagt een andere aanpak. Alles start dan ook met een helder inzicht in de huidige situatie en een realistische en transparante aanpak voor de toekomst. Aangevuld met een proactieve opvolging garandeert dat de meest optimale fiscale ­resultaten. Geen standaardoplossingen dus, maar nichemaatwerk is de toekomst”, besluiten ze unaniem.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels