Vertaling van buikgevoel naar cijfers
Francis Paulussen, Bart Tilmans, Jurgen Jackers & Dirk Blanpain Testimonial - Jacobs Transport - Finvision

Vertaling van buikgevoel naar cijfers

Testimonial - Jacobs Transport - Finvision

Jacobs Transport uit Genk werkt al jaren samen met Finvision uit Hasselt. De reden van de langetermijnrelatie? Het totaalpakket van diensten, de goede ondersteuning, de korte communicatielijnen en de betrokkenheid. 

De geschiedenis van Jacobs Transport gaat terug tot 1934. Na een jarenlange focus op goederenvervoer en verhuizingen, startte het familiebedrijf in de jaren zeventig met autocars. Sinds 2008 hebben Francis Paulussen en Bart Tilmans alle aandelen in handen. Zij stonden al geruime tijd in voor het dagelijks bestuur. “Onze managementvennootschappen zitten sinds dag één bij Finvision”, legt Francis Paulussen uit. “En sinds de overname hebben we ook de volledige financiële afdeling van Jacobs Transport bij hetzelfde Hasseltse kantoor gelegd. Daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad. We hadden een goede vertrouwensband met de inmiddels overleden Robby Oome, maar ook met Jurgen Jackers en Dirk Blanpain is er een goede klik.”

Voeling met het bedrijf

“Die overname was geen sinecure. De financiële crisis barstte net na de overname los. Het was een zwaar jaar, maar we konden op onderbouwd advies rekenen”, legt Bart Tilmans uit. “Van bij de start hebben we ervoor gekozen om de financiële administratie hier op kantoor te laten doorgaan. Je vindt hier tot op heden nog élke vrijdag een ervaren medewerker van Finvision. Hij kent het bedrijf door en door. Dat werkt fijn.”
Dirk Blanpain knikt. “We hebben verschillende klanten waar we inhouse zitten. Dat is zeker geen must, maar het schept wel heel wat voordelen. Je kan veel sneller schakelen. En je krijgt een betere voeling met het bedrijf.”

Onderbouwd advies

Naast het inboeken, afsluiten en indienen van de verplichte aangiftes, doet Jacobs Transport ook een beroep op Finvision voor budgetteringen, kostprijsanalyses en rapporteringen. “Eigenlijk kun je stellen dat we Finvision om advies vragen als we belangrijke knopen moeten doorhakken. Onder andere bij de investeringen van een nieuw pand, of de aankoop van nieuwe ­touringcars. Jurgen en Dirk leggen heel helder uit wat de meest rendabele opties zijn”, legt Francis Paulussen uit. “Ook bij de opzet van de structuur ­vennootschappen dachten ze ­strategisch mee. Soms lijkt het wel alsof Finvision een derde vennoot is. Iemand die ook organisatorisch en administratief advies verstrekt.”

Scheidsrechtersfunctie

Bart Tilmans en Francis Paulussen zijn totaal verschillend, maar tegelijkertijd ontzettend complementair. “Het komt niet zo vaak voor dat we op een verschillende golflengte zitten. Maar om eventuele conflicten te voorkomen, hebben we Dirk van Finvision als scheidsrechter aangesteld. Als we het niet eens raken over één of ander onderwerp, bekijkt Dirk alles vanuit een helikopterview. We hebben in al die jaren nog maar één keer een beroep om onze ­‘arbiter’ moeten doen, maar dat ­onafhankelijk advies is erg belangrijk.”

Snel schakelen

De hechte, langdurige vertrouwens­band tussen Jacobs Transport en Finvision werpt vruchten af. “We challengen elkaar. Daar worden we allemaal beter van. Kenny, de externe accountant, ­beschouwen we als een interne medewerker”, zegt Bart Tilmans.
Jurgen Jackers knikt. “Ook bij de overname van CV Service uit Houthalen hebben we Jacobs Transport begeleid. We hebben toen een analyse uitgevoerd over de integratie en winstgevendheid.”

Goed gestructureerd

“Ik heb al met verschillende complimenten gezwierd, maar de samenwerking verloopt nu eenmaal heel erg goed. Weet je wat écht fijn is? Dat je bankier zegt dat er weinig multinationals zo goed georganiseerd zijn als onze kmo. Dan weet je dat je goed bezig bent”, legt Francis Paulussen uit. “Een goede accountant of ­financieel adviseur kost wel wat, maar op het einde van de rit haal je dat er wel terug uit. Eigenlijk vertaalt Finvision mijn buikgevoel elke keer opnieuw naar cijfers. En onze groei is te danken aan de juiste beslissingen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels