Een gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekering?
Bieke Habraken Habraken Zakenkantoor

Een gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekering?

Vraag & Antwoord - Habraken Zakenkantoor

In België heeft slechts 2% van alle zelfstandigen en ondernemingen een gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekering. Dat is bijzonder weinig, vooral omdat je als ondernemer met veel verschillende partijen in contact komt zoals klanten, leveranciers, personeel, de fiscus en de overheid. De kans op een juridisch conflict met een bepaalde partij is dus reëel.

Als je dan weet dat het kostenplaatje van een dergelijk juridisch conflict bijzonder hoog kan oplopen, is een gespecialiseerde en onafhankelijke rechtsbijstandsverzekering een echte must geworden voor elke ondernemer.

Eerst minnelijke schikking

Vaak is het nu immers zo dat, wanneer u als ondernemer geconfronteerd wordt met een conflictsituatie op juridisch vlak, u onmiddellijk de reflex heeft om naar een advocaat te stappen. Dat is echter niet altijd nodig. De rechtsbijstandsverzekeraar gaat eerst advies geven, een minnelijke schikking nastreven met de tegenpartij in kwestie en dan pas doorverwijzen naar een advocaat van uw keuze.

Dat ontlast u als ondernemer van de stappen die u voordien zelf moest zetten en zorgt vooral voor gemoedsrust.

Juridische analyse

Ons kantoor, gespecialiseerd in bedrijfsklanten, kan via een unieke digitale tool een juridische analyse doen voor elke onderneming op het niveau van activiteit, patrimonium en mobiliteit. En dat ongeacht de specifieke activiteiten van uw onderneming en ongeacht de grootte van uw bedrijf.
Na letterlijk tien minuten krijgt elke klant een gepersonaliseerde offerte met drie mogelijkheden op basis van uw behoefte. U kunt dus zelf bepalen welke waarborgen u wilt afsluiten, rekening houdende met uw persoonlijke situatie en budget.

Zorg dus als ondernemer voor uw gemoedsrust en laat zeker uw onderneming analyseren op juridisch vlak. Wij zorgen daar graag samen met u voor.


Deze expertise werd aangeboden door Habraken Zakenkantoor

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels