Efficiëntiewinst en meerverkoop
Marc Raedschelders & Jef Vandekerkhof Testimonial - Groep JAM - Architekt-nburo

Efficiëntiewinst en meerverkoop

Testimonial - Groep JAM - Architekt-nburo

Architekt-nburo uit Bree ontwerpt zowel (sociale) woonbouwprojecten als scholen, kantoren, zorginstellingen en bedrijfsgebouwen. Marc Raedschelders van Groep JAM deed onlangs een beroep op het architectenbureau voor de gloednieuwe onafhankelijke carrosserie-afdeling in Bree. Dat was niet de eerste keer. Ook voor de vestiging in Dilsen-Stokkem ging Groep JAM met Architekt-nburo in zee.

“Jef en ik kennen elkaar al meer dan twintig jaar. En we hebben al vaker samengewerkt. Zowel privé als zakelijk”, zegt Marc Raedschelders, zaakvoerder van Groep JAM. “Architekt-nburo stond een aantal jaren geleden in voor onze nieuwe vestiging in Dilsen-Stokkem en leidde ook al een verbouwing in Bree in goede banen. Voor deze vijfde showroom met onafhankelijke carrosserieafdeling en Certified Used Mercedes-Benz voertuigen was een goede zichtbaarheid ontzettend belangrijk. Die vonden we hier aan de Bruglaan in Bree.”

Ervaring in garageontwerp

Architekt-nburo nam eerst de flow van het volledige carrosseriegebeuren onder de loep. “Het is voor Marc cruciaal dat de carrossiers hun werk op een efficiënte manier kunnen uitvoeren. Daarom hebben we ook met hen aan tafel gezeten. En naar hun noden geluisterd. Zodra de werkruimte op punt stond, hebben we het gebouw errond ontworpen”, legt Jef Vandekerkhof van Architekt-nburo uit. “De carrosserieafdeling is zo’n 50 bij 24 meter groot, daarnaast zijn er nog een showroom en kantoorruimte. De totale dakoppervlakte bedraagt ongeveer 2.700 m2.”

Vlotte uitvoering

Groep JAM kreeg in augustus 2017 een bouwvergunning. “Niet veel later hebben we het terrein fors verhoogd om de zichtbaarheid vanaf de Rode Kruislaan te verbeteren. In april 2018 zijn de ruwbouwwerken van start gegaan en in januari 2019 hebben we hier ons eerste personeelsfeest georganiseerd”, legt Marc Raedschelders uit. “De werken zijn dus uiterst vlot verlopen. Jef en zijn team denken mee en waken voortdurend over de uitstraling en het budget. Dat siert hen. Ook de communicatie verliep gedurende het hele project erg aangenaam. Dankzij hun expertise in garagebouw konden ze op bepaalde voor- en nadelen wijzen waar we zelf niet aan gedacht hadden.”

Efficiëntiewinst

“De nieuwe concessie zorgt voor heel wat aangename reacties van klanten en medewerkers”, gaat Marc Raedschelders verder. “Er zijn veel mogelijkheden om onze tweedehandsvoertuigen te tonen: zowel in de showroom als buiten. We hebben een grote overdekte zone en een erg ruime parking. Dat leidt tot een spectaculaire meerverkoop. En ook de carrosserieafdeling krijgt een boost. We hebben sinds de opening extra erkenningen van verzekeringsmaatschappijen ontvangen en ook de leasingmaatschappijen vinden steeds beter de weg naar Groep JAM. De goede flow zorgt er in combinatie met de aandacht voor ergonomie voor dat we met hetzelfde personeelsbestand veel meer voertuigen per week kunnen herstellen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels