Totaalservice voor oldtimers en classic cars
Rudi Penders & Robert Willems Testimonial - ProSpeed Engineering - Down2earth

Totaalservice voor oldtimers en classic cars

Testimonial - ProSpeed Engineering - Down2earth

ProSpeed is vooral bekend als een succesvol autoraceteam. Toch specialiseert het bedrijf van Rudi Penders zich ook in een totaalservice voor classic cars en oldtimers met onder meer onderhoud, herstellingen, revisies en restauraties. Maar ook de zoektocht naar een speciaal type wagen en een correcte prijsschatting neemt Prospeed voor zijn rekening.

Van jongs af is Rudi Penders gebeten door snelle wagens. Toen hij in 1996 de officiële Porsche-concessie Luik overnam, kwam een kinderdroom uit. “Stapsgewijs bouwden we dat uit tot één van de grootste Porsche-dealers in België. Stilaan werd ik ook actief in de autosport. Dat leidde in 2005, onder de naam ProSpeed Competition, tot een eigen raceteam waarmee we al heel wat mooie races wonnen. Denk bijvoorbeeld aan de 24 uur van Francorchamps of het FIA GT Championship. Het is trouwens langs het racecircuit dat ik Robert leerde kennen”, vertelt Rudi.

“Ook ik ontwikkelde sinds mijn kinderjaren een grote interesse voor auto’s. Daarom klikt het zo goed tussen ons. We kunnen er uren over praten”, lacht Robert Willems, oprichter van Down2earth, een bedrijf in microtunneling. “De eerste auto die ik van Rudi kocht was trouwens een Porsche Panamera, toen één van de eerste exemplaren in België. Later volgden er nog veel meer.”

Tot in het buitenland

Naast de raceactiviteiten specialiseert Prospeed zich in totaalservice voor classic cars en oldtimers van alle merken. Zowel gepassioneerde liefhebbers als verzamelaars kunnen er terecht voor onderhoud en herstellingen, complexe revisies en body-off restauraties van hun bolides.De expertise in mechaniek en carrosserie opgebouwd op het racecircuit is één van de grootste troeven van ProSpeed Engineering. Het garandeert dat het team van Rudi perfect de technische staat van een wagen inschat en klanten bijstaat met correct advies tijdens het aankoopproces.

“Het gaat zelfs nog een stapje verder”, vult Robert aan. “Als je zoals mij een specifieke wagen op het oog hebt, gaat Rudi daar zelf naar op zoek. In mijn geval inspecteerde hij tientallen wagens voor we de juiste vonden. Zelfs in het buitenland!”

Perfectionisme

Nog een reden waarom Robert al jarenlang vertrouwt op Prospeed is niet ver te zoeken: “Rudi en zijn team zijn perfectionisten met een oprechte passie voor wagens. Ze zijn op de hoogte van alle innovaties, trends en prijzen. Vanaf de eerste kennismaking voel je dat als klant. Iets wat ik heel erg apprecieer.”

“We focussen inderdaad heel hard op kwaliteit. Van het lakwerk, het interieur tot de kleinste naad ... alles moet 100% perfect zijn”, beaamt Rudi. “In het restaureren van één oldtimer steken we soms tot 2.000 uren tijd.”

Waardevolle investering

Regelmatig wisselt een oldtimer voor een astronomisch bedrag van eigenaar. Een goede investering dus? “Klopt”, aldus Robert. “Maar van de 100 oldtimers zijn er wel maar een handvol echt de moeite waard. Een complexe combinatie van vraag en aanbod, leeftijd, merk, prestaties, zeldzaamheid, prestige, enzovoort spelen een belangrijke rol. Een partner, zoals Rudi, die je met zijn encyclopedische kennis adviseert bij zo’n investering is noodzakelijk.”

“Bij oldtimers is authenticiteit doorslaggevend”, vult Rudi aan. “Elk detail is belangrijk. Pas als alle onderdelen effectief van eenzelfde originele auto stammen heb je letterlijk goud in handen.”

Opgestart in 2014 legde Prospeed Engineering al een hele weg af. “Samen met al onze andere diensten, die we bundelen onder de naam The Driving Force, bestaan we vandaag uit vijftien mensen die ongeveer tien miljoen omzet draaien. Hoewel ik elke dag tussen de auto’s vertoef, groeit mijn passie nog elke dag. Ik kan mij geen betere job bedenken en hoop dit dus nog heel lang te mogen doen”, besluit Rudi.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels