Betonnen prefab elementenbouwer
Marco Vrijens
& Joyce Verhoeven
Concrete Prefab Solutions

Betonnen prefab elementenbouwer

Concrete Prefab Solutions

Sinds kort staat Concrete Prefab Solutions uit Heusden-Zolder helemaal op eigen benen. Met een breed assortiment van structuurelementen is de onderneming een solide partner voor aannemers in binnen- en buitenland.

Door een partiële splitsing en een aandelenruil werd Preton opgesplitst in twee bedrijven: Preton en Concrete Prefab Solutions. “Preton beschikte over een afdeling prefab betonnen wandelementen en een afdeling structuurelementen zoals trappen, balken, kolommen en gebogen elementen. Wij gaan ons volledig onafhankelijk focussen op structuurelementen op maat”, vertelt technisch directeur Marco Vrijens.

Grote projecten

“Alle structuurelementen worden op maat gemaakt. Wij produceren balken, trappen, kolommen, balkons, constructieve wanden en speciale elementen uit gewapend beton. Onze producten onder CE kwaliteitsnorm vinden hun weg naar aannemers in gans België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Je kan ze terugvinden in de industrie, utiliteitsbouw, appartementen, kantoren, ziekenhuizen en sportcomplexen. Doorgaans gaat het om vrij grote projecten.” 

De studie van de gebouwen neemt Concrete Prefab Solutions niet voor zijn rekening. Aannemers leveren bekistings- en wapeningsplannen op. Op basis daarvan wordt het ganse productieproces van de prefab elementen opgestart van opzetten van productietekeningen tot planning en levering. 

Langetermijnrelatie

Concrete Prefab Solutions mikt vooral op langetermijnrelaties met zijn klanten. “Wij hebben geen vertegenwoordigers in dienst. De meeste aannemers die eenmaal met ons samenwerken, plaatsen daarna een vervolgbestelling. Uiteraard is de prijs belangrijk, maar alles draait toch om de service en kwaliteit. Klanten wensen vooral ook zekerheid. Dankzij korte communicatielijnen kunnen wij onze klanten steeds snel informeren. In onze visie spreken we trouwens niet meer over klanten, maar over partners.”

Toekomstplannen

Voor zijn activiteiten kan Concrete Prefab Solutions een beroep doen op 35 ervaren medewerkers, stuk voor stuk echte vakmensen. De verzelfstandiging zorgde voor een nieuw elan en een forse boost. “Sinds de splitsing kunnen we volledig autonoom beslissingen maken over vernieuwingen en innovaties. In de nabije toekomst gaan wij bijvoorbeeld onze productiehal fors uitbreiden om de productie nog efficiënter te organiseren. Daardoor kunnen wij onze klanten nog betere service en producten aanbieden. Wij hebben de wind in de zeilen. We zijn ambitieus en kijken de komende jaren optimistisch tegemoet”, besluit HR & Financieel Manager Joyce Verhoeven. 

Concrete Prefab Solutions

Mijnlamphof 7
3550 Heusden-Zolder

T. 011 18 31 88

info@concrete-ps.be
www.concrete-ps.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels