Camera’s in de cloud?
Luc Jansen JoJo Systems

Camera’s in de cloud?

Praktijck - JoJo Systems

Camerabewaking is sinds jaar en dag één van de meest effectieve manieren om uw eigendom(men) te beveiligen en misdaden te voorkomen of op te lossen. De markt van de camerabewaking blijft steeds in beweging en wordt met de dag inventiever om misdadigers te slim af te zijn én te blijven.

Zo is het sinds kort ook mogelijk om camerabeelden op te slaan in de cloud. Met dit systeem kan de veiligheid van uw camerasysteem nóg beter geoptimaliseerd ­worden. We vertellen u dan ook graag meer over de mogelijkheden en voordelen.

Hoe werkt het?

Uw bestaand camerasysteem kan gekoppeld worden aan een cloudplatform. De beelden worden via een beveiligde verbinding doorgestuurd naar het datacenter in de cloud. De opnames die opgeslagen worden in de cloud zijn vervolgens raadpleegbaar voor de eindgebruiker overal ter wereld, 24 uur per dag.

Standaard zal enkel de eigenaar deze beelden kunnen raadplegen via een app op zijn smartphone/tablet of via een beveiligde webpagina op pc/laptop. Uiteraard kan de eindgebruiker ook toegang tot deze fragmenten toekennen aan andere personen, zoals personeelsleden of politiediensten. De beelden die gedeeld worden met derden zullen geconsulteerd kunnen worden via de cloud voor een bepaalde periode. Downloaden van deze beelden door derden is niet mogelijk.

Welke voordelen biedt deze cloudoplossing?

 • Als dieven uw opnametoestel bij een inbraak meenemen of als het beschadigd geraakt bij een brand, dan kan u uw beelden alsnog raadplegen via de cloud. Er raken dus geen belangrijke fragmenten zoek.
 • U heeft de mogelijkheid om de opslagtermijn van deze opnames zelf op voorhand te bepalen.
 • Goede en duidelijke apps/beveiligde webpagina’s maken het u erg gemakkelijk om vanop afstand opnames te raadplegen.
 • Firewall-instellingen hoeven niet aangepast te worden; er komt geen inkomende datatrafiek naar uw eigen netwerk.
 • De cloud-datacenters zijn zwaar beveiligd en worden automatisch up-to-date gehouden met ­beveiligings- en functie-updates. U hoeft dit dus niet langer in het achterhoofd te houden en niet zelf uit te voeren.
 • Beelden kunnen volcontinu of via bewegingsdetectie opgenomen worden. U bepaalt in welke resolutie dit wordt opgeslagen.
 • Ideale oplossing om multi-site-omgevingen in één oogopslag in beeld te brengen.
 • Vaste ­maandelijkse kost via een abonnement op basis van uw opslagtermijn.
 • Volledig schaalbaar en al mogelijk met één camera.

Indien u overweegt om in de toekomst te kiezen voor de cloud, dan houdt u best in het achterhoofd dat dergelijke systemen ontworpen zijn om met een beperkte bandbreedte alle gegevens op te slaan. Het is dan ook aan te raden om een stabiele internet­verbinding met enige bandbreedte te voorzien. De uploadbandbreedte is daarbij van cruciaal belang.

Kriebelt het ook al om te kiezen voor een cloudsysteem, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? JOJO Systems helpt u graag om uw wensen en noden om te zetten in de praktijk. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend voorstel op maat.

Top5 meest gelezen
  Top5 gedeelde artikels