Dynamisch ontwerptrio
Katleen &
Davy Raemen
aRA-architecten

Dynamisch ontwerptrio

aRA-architecten

De drie gedreven architecten van aRA-architecten tekenen voor elk project een origineel ontwerp dat zowel bij de directe omgeving als de bouwheer past. Of het nu gaat om een particuliere woning, appartementsblok, kantoorgebouw of industrieel pand.

De twee zaakvoerders Katleen Raemen en haar broer Davy werkten vroeger allebei als zelfstandig architect. “In 2015 hebben we onze krachten gebundeld”, legt Katleen Raemen uit. “Dat gebeurde geleidelijk. In het begin werkten we af en toe samen aan een groot project, maar de energie en creativiteit die daaruit voortvloeide, dwong ons om aRA-architecten op te richten. Als locatie kozen we voor een plek centraal in Limburg: Greenville in Houthalen-Helchteren. Dat ligt ideaal om de volledige provincie, de Antwerpse Kempen en de regio tot Leuven vlot te bereiken. Bovendien is Greenville een toffe werkplek en een inspirerend gebouw.”

Particuliere woningbouw

Het overgrote merendeel van het orderboekje van aRA-architecten is gevuld met particuliere projecten. “We staan gekend voor onze moderne en vernieuwende ontwerpen. Dat levert klanten in en rond Limburg op”, zegt Davy Raemen. “In de meeste gevallen gaat het om nieuwbouw, maar we steken onze schouders even graag onder renovatieprojecten. Wat ons typeert? We gaan telkens opnieuw op zoek naar ontwerpen die perfect bij de wensen van de bouwheer én de directe omgeving passen. Op een gelijkaardige manier zoeken we naar de juiste materialen. Die moeten binnen het budget passen en tegelijkertijd ook duurzaam zijn.”

Kantoren, appartementen en industriebouw

De samenwerking met projectontwikkelaars en aannemers levert aRA-architecten meer en meer b2b-projecten op. “Ons portfolio is heel divers. Van Kinderdagverblijf ’t Wiekernestje en dierencrematorium Eden in Bree tot de uitbreiding van het bedrijfsgebouw van Gebr. Crijns in Maasmechelen. In opdracht van een projectontwikkelaar ontwierpen we heel recent zes eengezinswoningen in Begijnendijk en vijf in Pelt. En er zijn onder andere twee lopende dossiers voor appartementen op de Genkersteenweg en Hasseltweg.”

Transparant en no-nonsense

En in de toekomst? “We behouden de mix van particuliere woningbouw en grotere b2b-projecten graag. Het team mag eventueel nog wel uitbreiden, aan de hand van het huidig aantal projecten zien we ons team doorgroeien naar vier of zelfs vijf personen. We willen met onze voeten op de grond blijven en elke klant zo persoonlijk mogelijk begeleiden voor én tijdens het bouwproces. Onze transparante communicatie en persoonlijke, no-nonsense aanpak zijn nu ­eenmaal onze sterkste troeven.”

TIP: Open bedrijvendag

Wie het ontwerp van Dierencrematorium Eden in Bree van dichtbij wil bekijken, kan er op zondag 6 oktober terecht tijdens Open bedrijvendag. 

aRA-architecten

Greenville
Centrum-Zuid 1111
3530 Houthalen-Helchteren

T. 011 39 75 25

davy@ara-architecten.be
katleen@ara-architecten.be
www.ara-architecten.be 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels