Toonaangevende tegelhandel
Kristel Vanbaelen Kwanten Tegelhandel

Toonaangevende tegelhandel

Kwanten Tegelhandel

Met meer dan vijftig jaar ervaring is Kwanten dé specialist in vloer- en wandtegels. “Ook kan je bij ons terecht voor parket, laminaat, vinyl en natuursteen”, aldus zaakvoerster Kristel Vanbaelen. “Wij werken enkel met hoogwaardige producten die een lange levensduur garanderen. In onze toonzaal van 1.200 m2 zijn de grote vloeroppervlakken die we presenteren een grote hulp bij de keuze van de juiste materialen.”

Heb je bij de bouw van je woning in het verleden reeds tegels gekocht bij Kwanten, dan is de kans groot dat je bij de renovatie dezelfde verkoper treft. “We zijn gegroeid uit een familiebedrijf waardoor ons team een hechte groep vormt”, vertelt Kristel Vanbaelen. “We houden vaak teamgesprekken en vinden elke schakel belangrijk in het bedrijf. We merken dat klanten het appreciëren dat ze hier altijd een bekend gezicht zien. Passie voor tegels hebben we allemaal!”

Avondopening

Omdat elke woning uniek is worden de klanten hier van A tot Z persoonlijk begeleid in hun zoektocht naar de juiste materialen. De toonzaalverkopers geven niet enkel advies over de verschillende soorten tegels, ook de materialen voor plaatsing en onderhoud van de tegels worden besproken met de klant. Op maandagavond is de toonzaal steeds open tot 21.00 uur en dat is een groot succes. “Met deze avondopening willen we zo goed mogelijk inspelen op de noden van onze klanten”, aldus Kristel. “Daarnaast zijn afspraken buiten de reguliere openingsuren mogelijk.”

Eerst zien, dan kopen

Vorig jaar werd de website vernieuwd en werd er extra geïnvesteerd in online reclame. “We merken dat onze klanten veel online opzoeken, maar dat ze hun tegels toch eerst willen zien en voelen”, zegt Kristel. “Regelmatig bezoeken we de beurzen en fabrieken in Italië en Spanje, zodat we steeds de nieuwste trends en tendensen in onze ruime showroom kunnen tonen. Het advies van de toonzaalverkopers is daarbij heel belangrijk. Zij weten immers als geen ander wat de wensen van de klant zijn.”

Persoonlijke service

Bij Kwanten ontvangen ze voornamelijk particuliere klanten uit Noord-Limburg en de grensgemeenten van Nederland. “We merken dat klanten uit die regio de tegels vaak zelf plaatsen. Daar spelen we graag op in door hen vooraf goed te informeren en een stappenplan mee te geven. We blijven steeds telefonisch bereikbaar om klanten verder te helpen tijdens de werken. Uiteraard kunnen we ook plaatsingen aanbieden.” Naast de grotendeels particuliere klanten, loopt ook de samenwerking met projectontwikkelaars, architecten en vloerders zeer goed. “Zij sturen hun klanten door naar ons om toch die persoonlijke service te geven waar wij voor gekend zijn”, verklaart Kristel.

Kwanten Tegelhandel

Lieven Gevaertlaan 13
3900 Pelt

T. 011 34 01 10
info@kwanten.be
www.kwanten.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels